Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: AGENDA GLOBALĂ Miercuri, 28 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Elena Postelnicu, Corespondent RRA în Italia

4 Octombrie 2010
Vizualizari: 1973
Comentează add

Ministrul italian de Interne spune că a analizat împreună cu autorităţile locale de la Milano soluţii pentru ca persoanele de etnie romă evacuate din locuinţele improvizate să nu trăiască pe stradă.

Italia caută soluţii pentru integrarea romilor

elena-postelnicu-corespondent-rra-in-italia

Ministrul italian de Interne, Roberto Maroni. Foto: Agerpres.

La Milano, autorităţile vor închide, până la sfârşitul lunii octombrie, o tabără în care locuiesc peste 300 de romi cu cetăţenie română.

Iniţial, primăria hotărâse ca unele familii din tabără să fie cazate în case sociale ale primăriei, dar ministrul italian de interne, Roberto Maroni, şi Partidul Liga Nordului s-au opus.

Ministrul italian de interne, Roberto Maroni, a discutat cu autorităţile de la Milano pentru a găsi o soluţie ca persoanele de etnie romă să nu fie nevoite să traiască pe stradă.

"Este o colaborare excelentă între noi şi Primăria oraşului Milano. Nu este adevărat că ar fi polemici", a declarat, luni dimineaţă, ministrul italian de interne, Roberto Maroni, în cadrul unei emisiuni televizate, în legătură cu scandalul iscat în urma afirmaţiilor că cetăţenii de etnie romă din Milano nu vor avea dreptul la case sociale.

Potrivit ministrului, primarul oraşului, Letizia Moratti, a procedat cum trebuie în ceea ce priveşte evacuarea a 300 de nomazi, însă trebuie găsită o soluţie, deoarece aceste persoane nu pot fi lăsate pe stradă.


Etichete Etnia romănomazirepatrieritaberedemolateMilanoRoberto MaroniLetizia Moratti

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live