Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ARENA NAŢIONALĂ (Continuare) Duminică, 03 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Elena Postelnicu, Corespondent RRA în Italia

23 Ianuarie 2012
Vizualizari: 1380
Comentează add

Şoferii de tir-uri sau autovehicule mari nu sunt de acord cu preţul record la carburant care a ajuns la peste 1 euro şi 70 de cenţi.

Italia, blocată de greve

elena-postelnicu-corespondent-rra-in-italia

Grevă în Italia. Foto: Reuters.

Italia a fost luni blocată de o grevă a transportatorilor şi a taximetriştilor.

Şoferii de tir-uri sau autovehicule mari nu sunt de acord cu preţul record la carburant care, din cauza creşterii accizei decise prin planul guvernamental de austeritate din luna decembrie şi a micșorării taxelor rutiere şi a asigurărilor - a ajuns la peste 1 euro şi 70 de cenţi.

Peste 60 de blocaje au fost înregistrate la punctele de acces pe autostrăzi, unde cozile de aşteptare au fost chiar şi de peste trei  ore.

În Sicilia, protestul transportatorilor a început de săptămâna trecută. La manifestări s-au alăturat şi pescarii şi agricultorii din insulă, grupaţi într-o ”mişcare a furcilor”, care practic a paralizat activitatea pe insulă.

Situația provocată de protestatari este urmărită cu atenţie de Ministerul de Interne, în condiţiile în care executivul de la Roma se teme de o "agregare a diferitelor forme de nemulţumire din alte categorii", cu atât mai mult cu cât luni au ieșit în stradă şi taximetriştii care se opun decretului de liberalizare a economiei, adoptat vineri seara.

Prin acest decret mai multe sectoare, printre care şi cel al taximetriei se deschid concurenţei.

Măsura cea mai contestată de taximetrişti este decizia Guvernului de a conferi unei autorităţi independente puterea de a atribui noi licenţe, în timp ce în prezent autorităţile locale fac acest lucru.

În grevă vor intra la 1 februarie şi farmaciştii, dacă Parlamentul nu revine asupra decretului care vizează creşterea numărului de farmacii din ţară. Totodată cu o grevă de şapte zile ameninţă şi avocaţii. Primele două zile vor avea loc la 23 şi 24 februarie.


Etichete ItaliaRomapreţcarburantgrevă

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live