Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: MATINALII ... DE WEEK-END Sâmbătă, 17 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

26 Februarie 2021
Vizualizari: 256
Comentează add

5 regiuni: Abruzzo, Lombardia, Marche, Piemonte şi Umbria, înregistrează în continuare un nr înalt de contaminări. Regiunea Basilicata, devine roșie ca şi Bologna.

Italia: al treilea val al pandemiei COVID19 - jumătate portocalie şi roșie

radiojurnal

  Foto - arhivă

Italia a ajuns la al treilea val al pandemiei, pe jumătate portocalie şi roşie, cu focare de infecţii locale, izolate, potrivit corespondentei RRA, la Roma.

Elena Postelnicu: Potrivit monitorizării săptămânale a Institutului Naţional de Sănătate, 5 regiuni - Abruzzo, Lombardia, Marche, Piemonte şi Umbria - înregistrează în continuare un număr înalt de contaminări cu COVID-19. Alte 3 regiuni nu îşi vor schimba culoarea, însă vor impune măsuri restrictive la nivel local, în condiţiile în care secţiile de Terapie Intensivă din spitale sunt arhipline. Regiunea Basilicata, care la începutul pandemiei, anul trecut, nu a avut numere ridicate de îmbolnăviri, se va alătura, în schimb, celor câtorva zeci de localităţi declarate zone roşii, inclusiv Provincia Perugia şi de mâine, chiar şi oraşul Bologna. În ultima săptămână s-a constatat că noii pacienţi pozitivi au în jur de 44 de ani, aceasta după ce noua variantă, engleză, s-a semnalat în special în rândul adolescenţilor şi tinerilor. Deşi campania rămâne galbenă cu risc redus de contaminare, guvernatorul regiunii, Vicenzo De Luca, a decis ca, de la 1 martie, să închidă toate şcolile pe teritoriul său, în vreme ce preşedintele regiunii Molise, Donato Toma, a solicitat ministrului sănătăţii, Roberto Speranza, introducerea măsurilor de zonă roşie, în contextul în care 33 de localităţi din teritoriul său se află deja în izolare. La nivel naţional, autorităţile regionale solicită accelerarea vaccinării cetăţenilor. Până în prezent, în peninsulă au fost imunizaţi peste 1.370.000 de italieni, iar altor aproximativ 2.630.000 le-a fost administrată prima doză de vaccin anti-COVID.


Etichete italiapandemia covid-19

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live