Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: PSIHOLOGUL MUZICAL (Continuare) Sâmbătă, 30 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Elena Postelnicu, Corespondent RRA în Italia

14 Aprilie 2020
Vizualizari: 161
Comentează add

Italia a intrat în cea de-a 8-a săptămână de epidemie, cu aproape 60 de mii de persoane infectate.

Italia a intrat în cea de-a 8-a săptămână de epidemie

elena-postelnicu-corespondent-rra-in-italia

   

Italia a intrat în cea de-a 8-a săptămână de epidemie, cu aproape 60 de mii de persoane infectate. Decesele au depăşit şi ele 20 de mii de oameni, în vreme ce peste 35 de mii de persoane au fost declarate vindecate. De 5 săptămâni italienii stau în case, cel mai greu a fost în cele două zile de Paşte, însă, când sărbătoare a fost petrecută fără familii.

Corespondenţă din Roma - Reporter: Elena Postelnicu -  Au fost două zile de Paşte destul de grele pentru italieni, obişnuiţi în cele 5 săptămâni de izolare de până acum, să iască măcar odată pe zi, ceea ce oarecum nu este normal, la cumpărături, de această dată fiind obligaţi să rămână numai în case. 

Au putut să se plimbe în jurul locuinţelor doar cei care aveau copii mici sau animale de companie.

Potrivit Ministerului de Intere, peste 213.500 de cetăţeni şi 60.400 de activităţi au fost supuse controalelor forţelor de ordine numai în prima zi de Paşte. 14 mii de persoane au fost sancţionate, după ieri, la Palermo, în Sicilia, două familii au fost denunţate pentru că s-au întâlnit la un prânz cu grătar, organizat pe terasa blocului, astăzi în toată peninsula forţele de ordine au supravegheat şi din elicoptere în special marile oraşe, dar şi plajele, luate anii trecuţi cu asalt de populaţie, la începutl de primăvară.

De mâine, pe lângă alimentare şi farmacii, se deschid librăriile, magazinele de papetărie şi de îmbrăcăminte pentru copii. Vor fi reluate şi activităţile forestiere şi cele din studiourile profesionale şi anumite sectoare din industrie, însă, nu în toate regiunile. În Lombardia, care este cea mai afectată de epidemie, şi Piemonte, rămân aceleaşi restricţii impuse de Guvernul de la Roma, la 10 martie.

În schimb, preşedinţii regiunilor Veneto şi Campania, nu acceptă deschiderea librăriilor şi papetăriilor.

În plus, guvernatorul Luca Zaia, din Veneto, a cerut ca în cazul cozilor de la magazine să se respecte distanţa nu de 1 metru între cetăţeni, ci de 2 metri.

În a 8-a săptămână de epidemie, Italia a ajuns la  159.516 cazuri, cu 20.465 de morţi, dintre care 566 numai în ultimele 24 de ore, în creştere faţă de bilanţul transmis duminică seară de Protecţia Civilă.

O creştere de 2% se înregistrează şi în privinţa cazurilor noi de infecţii, cu 3.153 de pacienţi, comparativ cu seara precedentă.

(RS)


Etichete Italiacovid-19epidemie(RS)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live