Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Fotbal Joi, 29 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

23 Mai 2020
Vizualizari: 535
Comentează add

În peninsulă, de 5 zile s-au reluat aproape toate activitățile, fără cele din turism și învățământ.Sunt încă interzise până la 3 iunie, deplasările între regiuni și în străinătate.

Italia: 130 de decese în 24h, cu 26 mai puține ca anterior

radiojurnal

 

În Italia numărul deceselor cauzate de coronavirus a continuat să scadă. În ultimele 24 de ore, 130 de persoane au murit, cu 26 mai puține decât în intervalul anterior. 

Corespondenta RRA, Elena Postelnicu, a transmis că până pe 3 iunie sunt restricții de deplasare între regiuni și în străinătate.

Elena Postelnicu: În Italia, la peste 75.300 de teste de diagnosticare a coronavirusului au rezultat pozitivi, 652 de cetățeni într-o singură zi, în vreme ce 130 de bolnavi au murit. În Secțiile de Terapie Intensivă din spitale au rămas 595 de pacienți dintr-un total de 59.322. În peninsulă, unde de 5 zile s-au reluat aproape toate activitățile, mai puțin cele din turism și învățământ, sunt încă interzise până la 3 iunie, deplasările de la o regiune la alta, și în străinătate. Autoritățile recomandă cetățenilor să renunțe la aperitivele cu prietenii din baruri și cafenele, de dinainte de cină și la petreceri, inclusiv la cele din propriile locuințe sau la viața de noapte. În acest sens numai la Roma, pentru acest sfârșit de săptămână, primul după ieșirea din izolare, peste 1.000 de agenți de poliție vor efectua controale pe străzi, pe parcursul nopții, iar ziua, în special pe litoral, în parcuri și grădini publice. Măștile de protecție sunt obligatorii în întreaga Italie, mai ales în spațiile închise. La fel mănușile, sunt obligatorii, când se merge la cumpărături. Un magazin din două, vinde măști la un preț accesibil, în schimb mănușile au dispărut complet de pe piață. O familie, pentru a respecta normele actuale, cheltuie în medie, 75 de euro pe lună. 


Etichete italiapandemia covid-19stați acasăpăstrați distanțapurtați masca

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live