Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: PROBLEME LA ZI Miercuri, 05 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Elena Postelnicu, Corespondent RRA în Italia

23 Februarie 2020
Vizualizari: 2553
Comentează add

11 localităţi din nordul Italiei au fost izolate complet de restul lumii, ca parte a unui plan de măsuri extraordinare pentru combaterea răspândirii infecţiei cu noul coronavirus.

Italia, 11 localități sunt în carantină #Covid-19

elena-postelnicu-corespondent-rra-in-italia

11 localităţi din nordul Italiei au fost izolate complet de restul lumii, ca parte a unui plan de măsuri extraordinare pentru combaterea răspândirii infecţiei cu noul coronavirus.

Italia a ajuns cel mai mare focar din Europa, după ce numărul cazurilor a rescut rapid la 112, potrivit celui mai nou bilanţ.

Majoritatea noilor cazuri sunt în două regiuni nordice, anume, Lombardia şi Veneto, unde trăiesc şi peste 300.000 de români.

Au fost închise şcolile şi universităţile şi au fost anulate evenimentele culturale şi sportive, inclusiv meciurile de fotbal. Detalii în relatarea semnată, de la Torino, de corespondenta RRA, Elena Postelnicu:


Reporter: În zonele roșii cu focare este interzisă intrarea altor persoane și ieșirea celor care deja se află în localitate, toate căile de acces fiind păzite de forțele de ordine și dacă va fi nevoie, chiar de armată.

Cine nu respectă măsurile impuse de Guvernul de la Roma pentru a limita extinderea epidemiei în alte regiuni riscă trei luni de închisoare și amenzi de 200 de euro.

Numărul italienilor contaminați este în creștere, încet, încet, toate persoanele aflate în carantină la domiciliu fiind supuse testelor de diagnosticare a acestui virus. Cele mai multe cazuri se înregistrează în Lombardia, 89, unde nu a fost găsit încă pacientul zero, cel care ar fi adus coronavirus din China.

Un italian contaminat, care zilele trecute a intrat în contact cu persoanele din Codogno, una dintre zonele roșii de focar, există și în regiunea Piemonte, izolat într-un spital din Torino. Românii din zonă nu sunt însă îngrijorați.


Alexandra Robu: Sincer, nu sunt speriată. Evident, nu ne-am fi așteptat să ajungă până la Torino. Desigur, în această situație nu putem face nimic, doar să încercăm să fim mai atenți.


Reporter: Te-ai gândit vreodată să te întorci acasă în această perioadă?


Alexandra Robu: Nu, nu, în niciun caz, asta nu ar rezolva nimic.


Etichete italiafocarcoronaviruseuropainfectii

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live