Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: CA PE ROATE Sâmbătă, 06 Iunie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Elena Postelnicu, Corespondent RRA în Italia

29 August 2019
Vizualizari: 518
Comentează add

Premierul demisionar al Italiei, Giuseppe Conte, a primit mandat pentru formarea unui nou guvern din partea preşedintelui ţării.

Italia: Înţelegere de ultim moment în privința guvernului

elena-postelnicu-corespondent-rra-in-italia

Italian Premier Giuseppe Conte, right, is flanked by Deputy-Premier Matteo Salvini as he addresses the Senate in Rome, Tuesday, Aug. 20, 2019. Photo: Arhivă/ Agerpres/ AP/ Gregorio Borgia

Premierul demisionar al Italiei, Giuseppe Conte, a primit mandat pentru formarea unui nou guvern din partea preşedintelui ţării, Sergio Mattarella.

Membrii cabinetului vor proveni din alianţa pe care populiştii din Mişcarea 5 Stele au format-o cu opoziţia de centru-stânga. Înţelegerea de ultim moment este menită să evite alegerile anticipate şi o eventuală guvernare de extremă dreaptă.

Astăzi este ziua lui Giuseppe Conte - scrie presa italiană - la 10 zile de la demisia premierului, după 14 luni de viață al guvernului galben-verde al coaliției dintre Mișcarea populistă 5 Stele și formațiunea de extremă dreapta Liga.

Conte a fost din nou nominalizat, în această dimineață, de președintele Republicii Italiene, Sergio Mattarella, să formeze un nou executiv galben-roșu în urma acordului la care s-a ajuns după o săptămână de tratative între Mișcarea 5 Stele și Partidul Democrat de centru stânga.

Încă de astăzi, premierul desemnat se va întâlni cu liderii celor două formațiuni pentru a decide miniștrii noului cabinet.

Luigi Di Maio, liderul Mișcării 5 Stele, de care a depins până la urmă formarea acestei coaliții, a mărturisit că a refuzat o ofertă din partea  Ligii, fostul său partener, ofertă ce prevedea ca el însuși să devină premier în schimbul reînnoirii alianței.

Di Maio a mai comentat că nu se dezice de munca realizată împreună în ultimele 14 luni, referindu-se la coaliția eșuată cu Liga și liderul acesteia Matteo Salvini.


Etichete italiamandatpremier

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live