Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: SERVICIUL DE NOAPTE Miercuri, 03 Iunie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

23 Iulie 2015
Vizualizari: 736
Comentează add

Peste 700 de ambulanţe şi aproape 300 de echipaje SMURD sunt pregătite să intervină, dacă va fi nevoie, în zonele afectate de caniculă.

ISU, pregătit să intervină în zonele afectate de caniculă

radiojurnal

Foto: smurd.ro.

Angajaţii Inspectoratelor pentru Situaţii de Urgenţă sunt pregătiţi să intervină, dacă va fi nevoie, în zonele afectate de caniculă.

În toată ţara au fost amplasate aproape 1.000 de spaţii unde se poate acorda primul ajutor şi se distribuie apă potabilă.

Ministrul de interne, Gabriel Oprea, le-a spus prefecţilor să fie în permanenţă în legătură cu autorităţile locale, astfel încât să se poată interveni în timp util, dacă va fi nevoie.

"Autorităţile locale, în special primarii, să verifice sursele de apă existente în mediul rural, iar dacă situaţia o va impune să solicite sprijinul ISU judeţene pentru transportul de apă potabilă. Atragem atenţia asupra obligaţiilor ce revin angajatorilor în perioadele cu temperaturi extreme pentru protejarea angajaţilor, în special a celor care lucrează în spaţii deschise şi mă refer aici la asigurarea unor cantităţi de apă potabilă de doi până la patru litri pentru fiecare angajat şi alternarea perioadelor de lucru în exterior cu cele de repaus în spaţii umbrite.", a spus purtătorul de cuvânt al MAI, Monica Dajbog.

MAI recomandă populaţiei, în special persoanelor în vârstă sau cu probleme de sănătate, să limiteze deplasările în orele cu temperaturi de vârf.

Pentru intervenţiile medicale în caz de urgenţă sunt disponibile peste 700 de ambulanţe şi aproape 300 de echipaje SMURD. 


Etichete ISUSMURDcaniculăechipajeintervenţieMAIGabriel OpreaMonica Dajbog

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live