Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: SUCCESELE MUZICII ROMÂNEŞTI Sâmbătă, 28 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Daniela Vasilescu

21 Aprilie 2017
Vizualizari: 855
Comentează add

Acestea au fost aplicate din cauza neconformităților identificate la nivelul stațiilor, în spațiile comune (peroane, pasaje), se arata intr-un comunicat al ISU Bucuresti-Ilfov.

ISU Bucuresti-Ilfov a aplicat 21 de sanctiuni la Metrorex

daniela-vasilescu

Foto: metrorex.ro.

Pompierii de la ISU Bucuresti-Ilfov au aplicat 21 de sanctiuni contraventionale ( cinci amenzi si 16 avertismente), in valoare de 12.500 de lei, in urma unui control la spațiile deținute și administrate de Societatea de Transport cu Metroul București „Metrorex” S.A.

Acestea au fost aplicate din cauza neconformităților identificate la nivelul stațiilor, în spațiile comune (peroane, pasaje), se arata intr-un comunicat al ISU Bucuresti-Ilfov.

Deficiențele sancționate cu amendă vizează stațiile de metrou care nu au asigurată/finalizată cea de-a doua cale de evacuare și astfel nu se asigură accesul persoanelor la cel puțin două căi de evacuare, care să ducă în direcții opuse.

Totodată, în stațiile de metrou există în continuare o serie de spații comerciale, vitrine, care prin modul de amplasare reduc lățimea liberă de circulație a căilor de evacuare (stațiile Universitate, Piața Romană, Piața Iancului, Gara de Nord 1, Piața Sudului, Tineretului). În ceea ce privește mijloacele tehnice de apărare împotriva incendiilor, acestea nu sunt în stare de funcționare permanentă în unele stații, în sensul că instalația de detecție, semnalizare și alarmare nu funcționează la parametrii nominali.

Pe durata controlului, reprezentanții companiei au fost în măsură să remedieze situațiile punctuale constatate de inspectorii de prevenire, privind exploatarea cu improvizații a instalației electrice (din stațiile Mihai Bravu, Izvor, Petrache Poenaru), respectiv pentru repunerea în stare de funcționare a corpurilor de iluminat de securitate pentru evacuare.

Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Dealul Spirii” București-Ilfov mai precizeaza ca in urma controlului efectuat anul trecut, Metrorex a luat măsuri pentru remedierea problemelor legate de evacuarea călătorilor, în sensul că: - au fost eliminate barele metalice improvizate de la sistemul de turnichete, fiind totodată în curs de înlocuire acest sistem de trecere a persoanelor; - ușile de pe traseele de evacuare sunt în prezent menținute libere, neîncuiate și deschise.


Etichete metrouMetrorexISU

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live