Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: La minut Miercuri, 26 Februarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Paul Poteraşi

30 Noiembrie 2012
Vizualizari: 1400
Comentează add

Guvernul israelian a decis să aprobe construirea a 3.000 de locuinţe în Ierusalim şi Cisiordania, dincolo de Linia Verde, după demersul unilateral al palestinienilor la ONU.

Israelul va construi suplimentar mii de locuinţe în Cisiordania

paul-poterasi

Construcţie în Cisiordania. Foto: Reuters.

Israelul va construi suplimentar mii de locuinţe în Cisiordania, ca răspuns la demersul unilateral al palestinienilor la Adunarea Generală a ONU, potrivit corespondentului Radio România, Dragoş Ciocîrlan.

Un înalt responsabil a declarat că aceste construcţii sunt în conformitate cu planul de interese strategice al Israelului. 

La nicio zi după ce Autoritatea Palestiniană şi-a îmbunătăţit statutul prin rezoluţia Adunării Generale a ONU care recunoaşte un stat nemembru al Naţiunilor Unite, rezoluţie care nu constrânge, guvernul israelian a decis să aprobe construirea a 3.000 de locuinţe în Ierusalim şi Cisiordania, dincolo de Linia Verde.

Procesul de planificare a construcţiilor va continua potrivit intereselor strategice ale Israelului, inclusiv în zona Maaleh Adumim.

Surse diplomatice au subliniat că solicitarea unilaterală a lui Mahmoud Abbas la ONU încalcă acordurile semnate anterior cu Israelul.

Palestinienii au obţinut statutul de stat observator nemembru ONU

Biroul premierului israelian a avertizat încă de săptămâna trecută că se va răspunde în consecinţă.

Benjamin Netanyahu a spus că un stat palestinian nu poate fi creat fără să fie asigurată securitatea cetăţenilor Israelului şi Cisiordania nu va deveni o bază teroristă a Iranului precum Fâşia Gaza.

Palestinienii au obţinut statutul de stat observator nemembru la Organizaţia Naţiunilor Unite, în urma unui vot istoric primit joi noaptea în Adunarea Generală a ONU.

138 de ţări membre s-au arătat în favoarea cererii palestiniene, 9 împotrivă, iar 41 s-au abţinut, ne-a transmis corespondentul Radio România la Washington, Ani Sandu.

Preşedintele Autorităţii Palestiniene, Mahmoud Abbas, a spus că aceasta este ultima şansă de rezolvare a conflictului din regiune.

Printre ţările europene care au votat în favoarea cererii palestiniene de a obţine statutul de stat observator la ONU sunt Franţa şi Italia.

România, Bulgaria şi Ungaria s-au abţinut, iar Cehia a votat împotrivă.


Etichete CisiordaniaIsraelONU,locuinţeAutoritatea Palestiniană

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live