Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Bună dimineaţa, România! Vineri, 16 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Dragoş Ciocârlan, corespondent RRA în Israel

12 Noiembrie 2014
Vizualizari: 917
Comentează add

Benjamin Netanyahu a anunţat mărirea efectivelor implicate în asigurarea securităţii civililor israelieni. În Ierusalim au fost proteste violente şi atacuri palestiniene.

Israelul sporeşte măsurile de securitate

dragos-ciocarlan-corespondent-rra-in-israel

Premierul Benjamin Netanyahu. Foto: Arhivă.

Cabinetul de securitate al Israelului a decis, marţi, sporirea măsurilor de securitate în întreaga ţară, pe fondul violenţelor din ultima perioadă, care s-au înregistrat, în principal, în Ierusalim.

În oraş au fost proteste violente, dar şi atacuri ale unor palestinieni.  

După reuniunea Cabinetului de securitate, premierul Benjamin Netanyahu a anunţat mărirea efectivelor în toată ţara implicate în asigurarea securităţii civililor israelieni.

S-a discutat de asemenea despre distrugerea locuinţelor teroriştilor ca ripostă la atacurile asupra civililor, inclusiv măsuri severe pentru cei care atacă cu pietre şi sticle incendiare.

După afirmaţiile de marţi ale liderului palestinian Mahmoud Abbas, care neagă legătura evreilor cu Ierusalimului, premierul israelian a spus că acesta a demonstrat că nu este partener, dar a dovedit că este iresponsabil.

În loc să calmeze tensiunile, le alimentează.

Şeful executivului de la Ierusalim a acuzat comunitatea internaţională pentru ceea ce a numit atitudine discriminatorie faţă de Israel.

" În continuare comunitatea internaţională condamnă orice balcon care se construieşte, dar refuză să se pronunţe contra campaniei lui Mahmoud Abbas care generează terorism".


Etichete Benjamin Netanyahuatacprotestesecuritatemăsurisporire Mahmoud AbbasOccidentIsraelIerusalim

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live