Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ŞTIRILE DIMINETII Marţi, 27 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Dragoş Ciocârlan, corespondent RRA în Israel

5 Februarie 2015
Vizualizari: 747
Comentează add

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a declarat că ţara se se opune cu vehemenţă unui acord care ar permite Iranului să continue activitatea de îmbogăţire a uraniului.

Israelul se opune continuării programului nuclear iranian

dragos-ciocarlan-corespondent-rra-in-israel

Prim-ministrul Israelului, Benjamin Netanyahu. Foto: captură youtube.com.

Israelul se opune unui acord între Iran şi marile puteri care ar permite să continue activitatea de îmbogăţire a uraniului.

Un astfel de compromis ar pune în pericol întreaga lume, avertizează din nou prim-ministrul israelian Benjamin Netanyahu.

Washingtonul nu a negat informaţiile despre un compromis în legătură cu centrifugele de îmbogăţire a uraniului din perspectiva unui acord nuclear cu Teheranul.

Premierul Benjamin Netanyahu a avertizat de mai multe ori că acordul nuclear, care lasă Iranului capacităţile de îmbogăţire a uraniului, reprezintă un pericol pentru Israel şi pentru lumea întreagă.

Netanyahu a reiterat că Israelul se opune cu vehemenţă unui asemenea acord.

Ministrul apărării, Moshe Ya'alon atrage atenţia că Iranul este implicat în pregătirea unei infrastructuri teroriste pe partea siriană a Platoului Golan şi trimite armament în Afganistan, Irak, Liban, Siria şi Yemen.

Peste tot unde a intervenit Iranul nu este stabilitate, a subliniat ministrul israelian al apărării.

Săptămâna aceasta, SUA şi Iranul au discutat despre un compromis care ar permite Teheranului să continue activitatea de îmbogăţire a uraniului la un nivel redus, păstrând însă cea mai mare parte din această capacitate.

În martie, premierul israelian ar urma să rostească un discurs în Congresul SUA cu privire la dosarul nuclear iranian, ceea ce a nemulţumit Administraţia de la Washington, care nu a fost consultată în prealabil. 


Etichete IsraelBenjamin Netanyahudosar nuclearIranacorduraniuTeheranSUApericol

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live