Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Obiectiv, România (CONTINUARE) Marţi, 07 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Dragoş Ciocârlan, corespondent RRA în Israel

21 Noiembrie 2019
Vizualizari: 346
Comentează add

Liderul formaţiunii de centru Albastru-Alb, Beni Gantz, general în rezervă, l-a informat aseară pe preşedintele statului, Reuven Rivlin, că nu a reuşit să formeze o coaliţie

Israelul se îndreaptă spre o nouă serie de alegeri legislative

dragos-ciocarlan-corespondent-rra-in-israel

 

Beni Gantz a restituit  mandatul cu patru ore înainte de expirarea termenului. A avut la dispoziţie 28 de zile, potrivit legii. În aceste condiţii, parlamentul are 21 de zile să formeze un guvern, dacă un deputat obţine majoritatea necesară, cel puţin 61 de voturi. Altfel, va avea loc a treia serie de alegeri legislative şi e mai mult ca sigur că asta se va întâmpla.

Premierul Benjamin Netanyahu i-a cerut lui Beni Gantz să renunţe la Yair Lapid, numărul doi din conducerea partidului Albastru-Alb şi să vină la negocieri. Invitaţia adresată lui Gantz a intervenit la trei ore după ce Avigdor Lieberman a anunţat că nu va intra într-un guvern minoritar sprijinit de partid anti-sioniste. Netanyahu şi Gantz s-au întâlnit marţi seară, dar nu s-a ajuns la nici o înţelegere. După reuniune s-au atacat reciproc.

Premierul nu renunţă la blocul de dreapta pe care îl conduce, reprezentat de 55 de mandate în Knesseth. "Vino în seara asta pentru a forma o coaliţie de uniune", i-a transmis Netanyahu lui Gantz. "Nu trebuie să se ajungă la noi alegeri, e nevoie de un guvern de uniune, nu de o nouă campanie electorală".

Arie Deri, preşedintele partidului religios Shas, care face parte din blocul de dreapta al lui Netanyahu, promisese că va ajuta la formarea unui guvern stabil fără Lieberman şi Lapid.

Beni Gantz nu a renunţat la partenerii săi şi la principiile formaţiuni de centru Albastru-Alb. Declaraţia de ieri, a liderului Partidului Israel Casa Noastră, Avigdor Lieberman, potrivit căruia vor avea loc noi alegeri din cauza premierului Benjamin Netanyahu şi a liderului Albastru-Alb, Beni Gantz, nu a făcut decât să confirme că urmează o perioadă complicată, cu un guvern provizoriu. Lieberman a decis să nu îl sprijine nici pe Netanyahu, nici pe Gantz. 


Etichete Beni GantzBenjamin NetanyahuAvigdor LiebermanYair LapidShasAlbastru-Alb

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live