Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: COLECTIA DE MUZICĂ - SUCCESELE MUZICII ROMÂNEŞTI (R) Luni, 27 Iunie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Dragoş Ciocârlan, corespondent RRA în Israel

29 Mai 2022
Vizualizari: 248
Comentează add

În Israel este sărbătorită Ziua Ierusalimului, care marchează reunificarea orașului în urma Războiului de șase zile din 1967.

Israelul sărbătoreşte Ziua Ierusalimului

dragos-ciocarlan-corespondent-rra-in-israel

 Ierusalim. Foto: wikipedia.org.

În Israel este sărbătorită Ziua Ierusalimului, care marchează reunificarea orașului în urma Războiului de șase zile din 1967.
 
Traseul defilării anuale a drapelelor nu include esplanada de pe Muntele Templului, unde se află cele două moschei. Dimineață au fost semnalate incidente minore.
 
 Aproximativ 500 de israelieni au vizitat dimineață explanada de pe Muntele Templului escortați de poliție și fără drapele.
 
Înaintea marșului tradițional cu ocazia Zilei Ierusalimului, în jurul Orașului Vechi zeci de tineri palestinieni s-au baricadat în moscheea Al-Aqsa, fără să existe vreo amenințare. Prin ferestre au aruncat cu pietre și diverse obiecte.
 
Marșul drapelelor va începe la ora 16:00. Traseul nu include Muntele Templului. Defilarea va trece prin Poarta Damascului, spre Zidul de Vest. Până acum au fost doar incidente minore.
 
Din 1967, Israelul este suveran asupra Ierusalimului unificat în urma Războiului de șase zile. Ziua Ierusalimului - Yom Ierushalayim, în ebraică - e o sărbătoare națională care marchează reunificarea orașului. Ierusalimul este oraş sfânt al mai multor religii, pentru care este asigurată libertatea de rugăciune. Locurile Sfinte musulmane se află în custodia Casei Regale de la Amman, în conformitate cu Tratatul de pace.

Etichete israelierusalim

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live