Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Matinal (Continuare) Marţi, 27 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Dragoş Ciocârlan, corespondent RRA în Israel

2 Aprilie 2015
Vizualizari: 977
Comentează add

Israelul reafirmă că îşi rezervă toate opţiunile, inclusiv o acţiune militară, pentru a face faţă ameninţării venite din partea unui Iran dotat cu arma nucleară.

Israelul nu exclude o intervenţie militară într-un Iran nuclear

dragos-ciocarlan-corespondent-rra-in-israel

Ministrul israelian pentru strategie şi informaţii, Yuval Steinitz. Foto: captură youtube.com.

Israelul reafirmă că îşi rezervă toate opţiunile, inclusiv o acţiune militară, pentru a face faţă ameninţării venite din partea unui Iran dotat cu arma nucleară.

Declaraţia aparţine ministrului israelian al informaţiilor, care a fost făcută în contextul în care negocierile în dosarul nuclear iranian continuă la Lausanne, după ce marile puteri şi Iranul nu au reuşit să ajungă la un compromis în timpul maratonului lor diplomatic de opt zile.

Ministrul israelian pentru strategie şi informaţii, Yuval Steinitz, a reiterat, astăzi, că toate opţiunile rămân valabile în legătură cu ameninţarea nucleară iraniană, inclusiv cea militară, dacă Israelul nu are de ales.

Nu se va permite Iranului să devină o putere nucleară - a precizat Yuval Steinitz.

Israelul se opune oricărui acord care lasă regimului de la Teheran capacităţile necesare fabricării armei atomice.

În 1981, aviaţia israeliană a distrus reactorul nuclear de la Osirak, din Irak, din perioada regimului Saddam Hussein, şi operaţiunea de atunci nu a fost lansată în coordonare cu SUA.

Negocierile pentru un acord-cadru între Iran şi marile puteri s-au prelungit după data limită 31 martie.

Cancelarul Germaniei, Angela Merkel, a descris exact care este stadiul tratativelor din Elveţia, referindu-se la încercarea de a se obţine un compromis care să fie compatibil cu toate condiţiile fixate, în particular să fie prevenită producerea armelor nucleare de către Iran. 

Analiştii evocă ceea ce au numit naivitatea Administraţiei Obama, care crede că programul nuclear al Iranului se va afla sub control.

În timp ce americanii speră într-un acord istoric, Israelul şi ţarile arabe moderate din Orientul Mijlociu au reacţionat vehement. 


Etichete IsraelIerusalimIranprogram nuclearacordOccidentYuval Steinitzpericolul armei atomiceintervenţie militarăCancelarul German Angela Merkel

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live