Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: OBIECTIV ROMANIA - continuare Joi, 13 Decembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Dragoş Ciocârlan, Ierusalim

13 Noiembrie 2017
Vizualizari: 753
Comentează add

Deşi există o promisiune rusească privind eliminarea miliţiilor şiite din apropierea Înălţimilor Golan, Israelul îşi rezervă dreptul de a interveni militar la graniţa cu Siria.

Israelul "îşi rezervă dreptul de a interveni militar la graniţa cu Siria"

dragos-ciocarlan-ierusalim

Deşi există o promisiune rusească privind eliminarea miliţiilor şiite din apropierea Înălţimilor Golan, Israelul îşi rezervă dreptul de a interveni militar la graniţa cu Siria.

Potrivit corespondentului RRA, Dragoş Ciocîrlan, încă nu se ştie cât de mare va fi zona tampon din interiorul Siriei, pentru a nu fi încălcate liniile roşii stabilite de Israel din motive de securitate

Ministrul cooperării regionale, Tzachi Hanegbi, a declarat că Israelul nu este obligat faţă de înţelegerea dintre Statele Unite, Rusia şi Iordania în privinţa Siriei, înţelegere care include şi un angajament rusesc de a elimina forţele sprijinite de Iran, aflate în apropierea frontierei.

Israelul îşi va păstra dreptul de a interveni ori de câte ori este necesar, iar dacă Rusia s-a angajat în legătură cu retragerea forţelor iraniene şi a miliţiilor şiite, inclusiv Hezbollah, la o anumită distanţă de frontieră, Israelul insistă ca marile puteri să nu permită baze şiite permanente în Siria.

Statele Unite, Rusia şi Iordania au ajuns la o înţelegere, la sfârşitul săptămânii trecute, care include şi angajamentul Moscovei pentru relocarea miliţiilor şiite, care luptă alături de forţele regimului Assad.

Un responsabil al Departamentului de Stat american a declarat că Rusia a acceptat să lucreze cu regimul de la Damasc pentru îndepărtarea forţelor susţinute de Iran.

Ministrul cooperării regionale, Tzachi Hanegbi, un apropiat al premierului Benjamin Netanyahu, a reamintit jurnaliştilor că Israelul a stabilit linii roşii din motive de securitate.


Etichete Israelulrezervă dreptul de a interveni militargraniţa cu Siriasuarusiaiordania

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live