Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Obiectiv, România (CONTINUARE) Miercuri, 08 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Dragoş Ciocârlan, corespondent RRA în Israel

12 Aprilie 2014
Vizualizari: 976
Comentează add

Conducerea Fatah spune că măsurile pot duce la prăbuşirea Autorităţii Palestiniene. În opinia negociatorului Saeb Erekat, Israelul încalcă legislaţia internaţională.

Israelul anunţă măsuri împotriva Autorităţii Palestiniene

dragos-ciocarlan-corespondent-rra-in-israel

Premierul israelian Benjamin Netanyahu (stânga) şi liderul Autorităţii Palestiniene Mahmoud Abbas. Foto: colaj capturi youtube

Israelul a anunţat o serie de măsuri ca răspuns la demersurile palestiniene de aderare la instituţii şi convenţii internaţionale înainte de încheierea tratativelor de pace.

Negocierile mediate de Statele Unite se află în impas de mai mult timp. 

Israelul a decis să suspende proiectul de dezvoltare pentru rezervele de gaz din largul coastei palestiniene, în zona Gaza - a anunţat coordonatorul activităţilor guvernamentale pentru teritorii, generalul Yoav Mordechai.

De asemenea, s-a decis limitarea depozitelor pe care le are Autoritatea Palestiniană în băncile din Israel.

Israelul încalcă legislaţia internaţională

În opinia negociatorului Saeb Erekat, Israelul încalcă legislaţia internaţională, cu toate că nimeni nu poate obliga Banca Israel la constituirea unor depozite cu dobândă pentru palestinieni.

Azzam al-Ahmad din conducerea Fatah spune că măsurile pe care le-a anunţat premierul Benjamin Netanyahu şi pe care le-a numit represive pot duce la prăbuşirea Autorităţii Palestiniene.

Vicepremierul de la Ramallah, Mohammad Mustafa, avertizează că aceste măsuri vor deteriora situaţia în teritoriile palestiniene.

Conducerea de la Ramallah încearcă să evite blocarea unor fonduri colectate de Israel în numele Autorităţii Palestiniene, care nu este stat şi nu are monedă naţională.

De asemenea, este posibilă reţinerea echivalentului indemnizaţiilor lunare plătite de Autoritatea Palestiniană teroriştilor şi familiilor acestora.


Etichete IsraelAutoritatea PalestinianămăsuriBenjamin NetanyahulimitaredepoziteSUAnegocieribancă

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live