Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: REPORTERII ACTUALITATII (CONTINUARE) Miercuri, 27 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Dragoş Ciocârlan, corespondent RRA în Israel

26 Octombrie 2020
Vizualizari: 193
Comentează add

În Israel, restricţiile pentru reducerea îmbolnăvirilor de COVID-19, în vigoare din 18 septembrie, au fost prelungite până la 1 noiembrie.

Israelul a prelungit restricţiile #pandemie

dragos-ciocarlan-corespondent-rra-in-israel

Foto: Captură Google Maps

În Israel, restricţiile pentru reducerea îmbolnăvirilor de COVID-19, în vigoare din 18 septembrie, au fost prelungite până la 1 noiembrie.

În urmă cu o săptămână a fost anulată măsura limitării deplasării oamenilor la mai mult de un kilometru de locuinţă, dar celelalte restricţii pentru restaurante, terase şi alte activităţi comerciale sunt în continuare valabile.

Controlorul statului a sesizat astăzi probleme legate de măsuri ineficiente în perioada epidemiei. Dragoş Ciocîrlan relatează:


Reporter: Consiliul pentru Securitatea Națională a avertizat asupra riscului redeschiderii magazinelor stradale săptămâna viitoare. În atenția miniştrilor Comisiei pentru coronavirus, din nou, situația din școli, la o zi după ce miniștrii au fost de acord privind reluarea cursurilor la clasele primare.

Clasele vor fi împărțite în două grupuri separate, profesorii și elevii trebuie să poarte măști de protecție în sălile de clasă şi în autobuzele școalare.

Într-un raport al Controlorului statului se arată că Ministerul Educației nu este pregătit și nu a furnizat informații despre numărul calculatoarelor şi serviciile de internet pentru elevii care trebuie să studieze de la distanță în perioada epidemiei.

Coordonatorul Programului național pentru combaterea coronavirusului a solicitat carantină pentru arabii israelieni care se întorc din teritoriile Autorității Palestiniene și testarea tuturor lucrătorilor palestinieni care intră în Israel pentru locurile lor de muncă.

Astfel de teste sunt în responsabilitatea angajatorilor. În comunitatea arabă din Israel s-au înregistrat foarte multe cazuri înainte de intrarea în vigoare a restricțiilor în urmă cu cinci săptămâni.

Acum nunțile s-au reluat, provocând răspândirea bolii.

(RS)


Etichete israelrestrictiicoronavirus(RS)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live