Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Matinal Marţi, 26 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Dragoş Ciocârlan, corespondent RRA în Israel

7 Noiembrie 2019
Vizualizari: 294
Comentează add

Israelul reafirmă necesitatea găsirii de către ONU a unei alte modalități în vederea acordării ajutorului umanitar celor care au cu adevărat nevoie.

Israelul a cerut închiderea Agenţiei ONU pentru Refugiaţi Palestinieni

dragos-ciocarlan-corespondent-rra-in-israel

Arhivă foto: Agerpres/EPA. 

Israelul reafirmă necesitatea găsirii de către ONU a unei alte modalități în vederea acordării ajutorului umanitar celor care au cu adevărat nevoie.

Agenția pentru Refugiați Palestinieni, în actualul mod de funcționare, nu face decât să perpetueze conflictul și sprijină indirect incitarea împotriva Israelului.

Corespondenţă de la Ierusalim - Reporter: Dragoş Ciocîrlan:

Israelul a cerut închiderea Agenţiei ONU pentru Refugiaţi Palestinieni, în timp ce comisarul general al agenției, Pierre Krahenbuhl, a demisionat în urma anchetei ONU pentru acuzații de natură etică.

Este o victorie în campania contra politizării și incitării, care se află la baza activității Agenției - a declarat ambasadorul Israelului la ONU, Danny Danon, care a subliniat că e timpul să fie desființată. Biroul de Control Intern al Națiunilor Unite a confirmat că au fost găsite probleme în ceea ce privește activitatea comisarului general.

Concluziile preliminare ale raportului se referă la fraudă și deturnarea de fonduri. Secretarul general al ONU, Antonio Guterres, a mulţumit Agenţiei pentru activitatea desfăşurată în distribuirea de bunuri refugiaţilor palestinieni. Ierusalimul a avertizat de mult timp că anumite manuale finanţate de agenţia umanitară a ONU incită împotriva Israelului.

Ministerul israelian de Externe a cerut închiderea totală a Agenţiei al cărei sistem operațional de lucru trebuie schimbat, eliminând politizarea și corupția. Guvernul israelian consideră că Agenția  reprezintă un obstacol în încheierea conflictului.

Comunitatea internațională trebuie să găsească un nou model pentru furnizarea asistenței umanitare celor care au cu adevărat nevoie.


Etichete israelrefugiati

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live