Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Obiectiv, România (CONTINUARE) Vineri, 29 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Dragoş Ciocârlan, corespondent RRA în Israel

19 Septembrie 2019
Vizualizari: 362
Comentează add

Benjamin Netanyahu îl invită pe Benny Gantz să participe la formarea unui guvern de uniune naţională.

Israel: Tatonări în vederea unui guvern de uniune națională

dragos-ciocarlan-corespondent-rra-in-israel

După publicarea rezultatelor parţiale, primele două formaţiuni politice în clasament, Albastru- Alb şi Likud, nu au majoritatea necesară ca să propună preşedintelui Israelului un deputat pentru formarea noului guvern.

Premierul Benjamin Netanyahu i-a cerut astăzi adversarului său Beny Gantz o întrevedere, solicitându-i cooperarea în formarea unui guvern de uniune. 

Corespondenţă din Ierusalim - Reporter: Dragoş Ciocîrlan - Potrivit rezultatelor parțiale, Partidul Albastru-Alb lui Ganz ar avea 33 de locuri în Parlament, iar Likud-ul lui Netanyahu 31. Dreapta nu poate forma o coaliție cu aliații săi. Va trebui un guvern de uniune - a declarat dimineață Benjamin Netanyahu, cerându-i o întrevedere lui Benny Gantz, liderul Partidului Albastru-Alb.

Netanyahu i-a cerut lui Benny Gantz să se alăture unui guvern condus de el. Analiștii comentează că Netanyahu se află încă în post-traumă, neagă realitatea, nu vrea să recunoască că nu mai este ce a fost odată. El e dispus să cedeze orice portofoliu pe care îl dorește Benny Gantz.

Netanyahu încearcă toate posibilitățile: ar vrea să facă un guvern, inclusiv prin atragerea unor facțiuni de centru-stânga sau dezertor traseiști. El încearcă să sperie cu încă o rundă de alegeri. De cealaltă parte, partidele de centru-stânga nu se tem de noi alegeri. 

Spre surprinderea analiștilor, președintele american Donald Trump, pe care Benjamin Netanyahu îl consideră un mare prieten, a avut o reacție laconică după alegerile de marți, spunând că Washingtonul are legături cu statul Israel, nu cu persoane.

Liderul Partidului Muncii, Amir Peretz, în alianţă cu Gesher, ar avea între 5 și 6 locuri în noul parlament. Referindu-se la Netanyahu, Amir Peretz a declarat: ”Păcat de banii pe telefoane. Nu încerca să mă mai suni!”


Etichete israelguverntatonari

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live