Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Probleme la zi Miercuri, 14 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Dragoş Ciocârlan, corespondent RRA în Israel

26 Iulie 2020
Vizualizari: 351
Comentează add

Un nou test pentru COVID-19, cu rezultat rapid, urmează să fie dezvoltat de Israel și de India.

Israel și India dezvoltă un test pentru COVID-19, cu rezultat rapid

dragos-ciocarlan-corespondent-rra-in-israel

Un test revoluționar pentru COVID-19 ce ar putea să dea rezultatul în mai puțin de 30 de secunde urmează să fie dezvoltat de Israel și de India.

Identificarea mai rapidă a persoanelor bolnave va permite combaterea mai eficientă a pandemiei - transmite corespondentul nostru, Dragoș Ciocîrlan.


Reporter: Proiectul se bazează pe expertiza tehnologică israeliană și capacitățile de producție în masă din India. Israelul trimite o delegație în India pentru efectuarea unei serii de încercări finale, ca parte a efortului comun de producere a kitului de testare rapidă.

O echipă de rang înalt din cadrul Direcției de Cercetare și Dezvoltare a Ministerului Apărării care cooperează cu partenerul din India se va deplasa cu un zbor special la New Delhi. Testele trebuie încercate pe o gamă largă de pacienți.

Vor fi testate patru sisteme tehnologice: testul de voce, testul de respirație, testul izoterm și testul de acizi poliamino. Cercetătorii israelieni speră să fie schimbat modul de combatere a coronavirusului, oferind posibilitatea relansării economiei, a declarat ministrul apărării, Benny Gantz.


Realizator: Între timp, numărul de cazuri noi a ajuns în Israel la aproape 1.800, potrivit raportărilor de ieri, ceea ce ridică bilanțul total la peste 60.000 de persoane confirmate oficial. La o populație de aproape 9 milioane de locuitori, Israelul a raportat un total de 455 de decese din cauza pandemiei.

A fost una dintre primele țări care a impus o carantină la nivel național și inițial a avut succes, însă, îngrijorat de criza economică, guvernul a ridicat restricțiile și infecțiile au reapărut.

(RS)


Etichete israelindiatest rapid coronavirus(RS)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live