Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: SERVICIUL DE NOAPTE Marţi, 26 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Dragoş Ciocârlan, corespondent RRA în Israel

16 Octombrie 2020
Vizualizari: 297
Comentează add

Condiţii pentru prima etapă a strategiei de ridicare treptată a restricţiilor, începând cu duminică, 18 octombrie, în Israel.

Israel: Restricţiile impuse prin lege "au avut rezultate" #pandemie

dragos-ciocarlan-corespondent-rra-in-israel

Arhivă foto: Dragoș Ciocârlan.

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (16 octombrie, ora 12:48) - Emisiunea: "Probleme la zi"- Realizator: Alexandra Andon - Aş vrea să vedem ce se întâmplă în Israel.

Israelul a fost una din primele ţari care a impus o carantină totală. Acum, măsuri restrictive se apropie din nou, ba chiar au fost impuse cel puţin parţial. Dragoş Ciocîrlan relatează:


Reporter: De patru săptămâni, Israelul este pentru a doua oară în Seger, închidere cu restricţii la nivel naţional, pentru a reduce morbiditatea.

De la 7.000 de cazuri noi într-o zingură zi, numărul rezultatelor pozitive la testul pentru coronavirus a scăzut la aproximativ 2.000. Asta arată că restricţiile impuse prin lege au avut rezultate.

Comisia ministerială pentru coronavirus s-a întrunit pentru a decide cu privire la prima etapă a planului de ieşire din Seger.

Cabinetul a apobat, în principiu, propunerile Ministerului Sănătăţii şi ale managerului de proiect, profesorul Ronni Gamzu, pentru prima etapă a strategiei de ridicare treptată a restricţiilor, începând cu duminică, 18 octombrie.

Condiţia pentru prima etapă de ridicare a unor restricţii este o medie de 2.000 de cazuri noi.

Miniştrii Cabinetului pentru coronavirus au decis că în situaţia în care morbiditatea se extinde, implementarea planului de reducere a restricţiilor se opreşte.

Vor exista zone restricţionate acolo unde sunt focare active, pentru care se va lua o decizie sâmbătă.

În prima etapă a planului de reducere a unor restricţii, se poate relua activitatea acolo unde publicul nu este în contact direct.

Grădiniţele se pot deschide, conform schemei aprobate de Ministerul Sănătăţii. se vor redeschide parcurile, rezervaţiile naturale şi plajele.

În Oraşul Vechi al Ierusalimului, platoul de la Zidul de Vest şi Biserica Sfântului Mormânt se pot deschide pentru rugăciuni.

În conformitate cu instrucţiunile Ministerului Sănătătii, va fi permis, de asemenea, accesul pe Muntele Templului. Se ridică restricţia deplasării până la 1.000 de metri de locuinţă.

Adunările în zone deschise rămân limitate, până la 20 de persoane, iar în spaţii închise, doar zece persoane.

Graniţele pentru vizitatorii străini sunt închise încă din luna martie.

Cu toate că la televiziunile din România s-a poromovat intens turismul de pelerinaj, nu există grupuri de pelerini străini în Ţara Sfântă.

Ba mai mult, unele companii aeriene au vândut bilete, în condiţiile în care este clar că deocamdată sunt închise graniţele pentru vizitatorii străini.


Etichete segerisraelrestrictiicoronaviruspandemie(RS)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live