Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Obiectiv, România Luni, 08 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

24 Martie 2022
Vizualizari: 448
Comentează add

13.400 cazuri noi au fost diagnosticate marţi în Israel. Noua subvariantă a Omicron ar fi mai infecţioasă, nu neapărat mai gravă. 40% din populaţie a fost testată pozitiv din 2020.

Israel: noi cazuri COVID în creștere--principa cauză ar fi sub-varianta BA2

radiojurnal

  Foto: Captură - Google Maps

Rata de reproducere a cazurilor noi de COVID continuă să crească. Experţii în sănătate spun că Israelul ar putea evolua în aceeaşi direcţie ca Marea Britanie, unde cazurile cresc vertiginos. Varianta BA2 e văzută ca principal motiv de creştere a cazurilor noi.

Corespondentul RRA, Dragoş Ciocîrlan, a transmis informații din Israel.


Dragoş Ciocîrlan: Rata de reproducere a continuat să crească, potrivit statisticilor Ministerului Sănătăţii din Israel, publicate miercuri. Virusul se răspândeşte din nou. Aproape 13.400 de cazuri noi au fost diagnosticate marţi în toată ţara. În prezent sunt 64 de mii de cazuri active, din care 850 persoane internate. Statisticile precise arată tendinţa de răspândire, iar cifrele au crescut constant, după ce Israelul a ieşit în ianuarie din valul de Omicron, care începuse în decembrie. Directorul spitalului de boli Infecţioase de la centrul medical Sheba a declarat că numărul cazurilor noi în creştere se datorează în parte subvariantei Omicron. El estimează că cei care nu au anticorpi s-ar putea infecta. Experţii în sănătate au avertizat că cifrele în creştere indică o posibilă evoluţie asemănătoare cu ceea ce se întâmplă în Marea Britanie. Recentele evenimente, precum sărbătoarea de Purim şi înmomântarea unui mare rabin, la care au participat sute de mii de oameni, ar fi putut contribui la creşterea numărului cazurilor noi, a remarcat Ora Paltiel, epidemiolog de la Universitatea Ebraică. În Israel, cele mai multe restricţii au fost eliminate în februarie şi populaţia a devenit mai puţin precaută. Se crede că noua subvariantă Omicron este mai infecţioasă, dar nu neapărat mai gravă. De la izbucnirea pandemiei, în martie 2020, aproximativ 40% din populaţie a fost testată pozitiv pentru COVID.


Etichete omicronsubarianta BA2israelpandemia covid-19

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live