Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: AGENDA GLOBALA (R) Marţi, 19 Iunie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Dragoş Ciocârlan, Ierusalim

1 Noiembrie 2016
Vizualizari: 421
Comentează add

Ministrul israelian al finanţelor a comentat că, dacă premierul doreşte un nou proiect pentru mass-media, să aducă el banii, nu să ia din alte bugete.

Israel: Ministrul finanţelor se opune reorganizării radioului şi tv publice

dragos-ciocarlan-ierusalim

Ierusalim. Foto: wikipedia.org.

Sunt probleme şi în mass-media publice din Israel. Ministrul israelian al finanţelor se opune categoric unui proiect de lege pentru reformarea radioului şi televiziunii publice, care presupune cheltuieli foarte mari.

Mai mulţi miniştri ai executivului israelian se pronunţă pentru menţinerea actualei structuri a celor două posturi.  

În şedinţa KNESSET-ului care a marcat deschiderea sesiunii de iarnă a parlamentului israelian, premierul Benjamin Netanyahu a vorbit şi despre consolidarea posturilor mass-media publice israeliene, care au acumulat datorii foarte mari în ultimii ani.

Ministrul de finanţe Moshe Kahlon are drept de veto pentru orice proiect de lege care necesită cheltuieli bugetare de peste 10 milioane de shekeli.

Ministrul finanţelor Kahlon susţine că trebuie menţinută actuala structură, deoarece deformarea necesită cheltuieli enorme, şi a promis că nu va tăia nimic din bugetele ministerele cu specific social pentru a finanţa alte proiecte.

Ministrul israelian al finanţelor a comentat că, dacă premierul doreşte un nou proiect pentru mass-media, să aducă el banii, nu să ia din alte bugete sau să mărească impozitele. Taxa pentru televiziunea publică israeliană nu mai este încasată de câţiva ani, ceea ce a contribuit la agravarea situaţiei financiare. Faptul că radioului şi televiziunea israeliană fac parte din aceeaşi societate afectează în special Radiodifuziunea, care înainte nu avea probleme financiare. Jurnaliştii comentează că este imposibil ca redacţiile să fie comune pentru producţia editorială radio-tv. Activitatea este specifică, dar şi echipamentele necesare sunt diferite./mpetre/atataru
   Data:01-11-2016 13-34

 


Etichete Israelministrul finanţelorproiect de lege pentru reformarea radioului şi televiziunii publice

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

Notice: Uninitialized string offset: 0 in /var/www/romania-actualitati.ro/html/lib/Cake/View/Helper/HtmlHelper.php on line 704 atentionare-nowcasting
X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live