Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: EDITIE SPECIALĂ: LA MULTI ANI, ROMANIA! Marţi, 01 Decembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Dragoş Ciocârlan, corespondent RRA în Israel

14 Septembrie 2020
Vizualizari: 278
Comentează add

Israelul devine prima țară din lume în care s-a decis închiderea la nivel național pentru a doua oară în vederea limitării răspândirii coronavirusului.

Israel: Guvernul a aprobat o închidere la nivel național de trei săptămâni

dragos-ciocarlan-corespondent-rra-in-israel

Piața Rabin din Tel Aviv în timpul primei perioade de carantină din Israel. Foto: Arhivă/ Dragoș Ciocîrlan.

Guvernul israelian a aprobat aseară, după dezbateri care au durat peste șapte ore, o închidere la nivel național de trei săptămâni, începând de vineri, ora 14:00.

Vor rămâne deschise doar magazinele alimentare farmaciile și alte unități considerate esențiale.

Decizia executivului israelian vizează perioada sărbătorilor care încep în 18 septembrie pentru limitarea răspândirii coronavirusului.

Corespondenţă din Ieursalim - Reporter: Dragoș Ciocârlan - Israelul devine prima țară din lume în care s-a decis închiderea la nivel național pentru a doua oară în vederea limitării răspândirii coronavirusului, după ce s-au înregistrat zilnic mii de rezultate pozitive la testele pentru coronavirus. 4.000 de cazuri noi într-o singură zi la o populație de 9,2 milioane de locuitori este foarte mult. Guvernul israelian a decis o închidere la nivel naţional începând de vineri, ora 14:00, înainte de începerea Anului Nou evreiesc. Măsura se va aplica cel puțin trei săptămâni, a declarat aseară premierul Benjamin Netanyahu, într-o conferință de presă. El a anunțat restricțiile care vor fi impuse în următoarele săptămâni: se vor închide școlile, restaurantele, hotelurile, sălile de sport, piscinele; rămân deschise doar magazinele alimentare, farmaciile și alte unități esențiale. Restaurantele vor putea livra la domiciliu. În spații închise, precum sinagogi, se pot afla în același timp doar 10 persoane. 'Ştiu că este greu pentru toți, nu sunt sărbătorile așa cum ne-am obișnuit, împreună cu toată familia', a spus cu regret premierul,  care a anunțat compensări pentru întreprinderile care vor fi afectate.


Etichete (ii)israellockdowncoronavirus

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live