Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: DOCUMENTARELE RRA (R) Vineri, 19 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Dragoş Ciocârlan, corespondent RRA în Israel

3 Ianuarie 2020
Vizualizari: 778
Comentează add

Liderii Israelului, Greciei şi Ciprului au semnat un acord pentru construirea unui gazoduct submarin care va permite exportul din sud-estul Mediteranei spre Europa continentală.

Israel, Grecia, Cipru, acord pentru construirea gazoductului EstMed

dragos-ciocarlan-corespondent-rra-in-israel

Liderii Israelului, Greciei şi Ciprului au semnat astăzi un acord, la Atena, pentru construirea unui gazoduct submarin care va permite exportul din sud-estul Mediteranei spre Europa Continentală.

Potrivit analiştilor, 2020 ar trebui să fie pentru cele 3 ţări un an al cooperării fructuoase, Gazoductul EstMed, cu o lungime de 1.900 de kilometri, fiind destinat să furnizeze o sursă alternativă de gaz pentru ţările europene care depind în mare măsură de gazul furnizat de Rusia. 

Corespondenţă de la Ierusalim - Reporter: Dragoş Ciocîrlan -  Premierul Benjamin Netanyahu a discutat astăzi, la Atena, cu omologul său grec, Kyriakos Mitsotakis, și președintele Ciprului, Nikos Anastasiades, inclusiv despre cooperarea trilaterală în domeniul energiei, cu ocazia celui de al șaptelea summit Israel - Grecia - Cipru.

Decizia de a semna un acord pentru construirea gazoductului EstMed deschide un nou capitol de prietenie și cooperare care s-a consolidat în ultimul deceniu. Parteneriatul se bazează pe interesele comune ale celor trei țări și valorile comune. Analiștii israelienii vorbesc despre o sinergie aprofundată.

Reacția Turciei la întărirea blocului democratic în Mediterana Orientală arată, de fapt, cât de solidă este această colaborare tripartită. După recentul protocol semnat de Ankara şi Tripoli, Israelul și-a exprimat imediat deplina solidaritate cu Grecia și Cipru pentru protejarea intereselor maritime ale celor două țări.


Etichete IsraelGreciaCipruacordconstruiregazoductEstMed

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live