Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: CONTRACRONOMETRU Vineri, 29 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Dragoş Ciocârlan, corespondent RRA în Israel

22 Septembrie 2019
Vizualizari: 407
Comentează add

Preşedintele Israelului, Reuven Rivlin, începe consultările pentru formarea viitorului guvern.

Israel: Consultări pentru formarea viitorului guvern

dragos-ciocarlan-corespondent-rra-in-israel

Preşedintele Israelului, Reuven Rivlin, începe azi consultările pentru formarea viitorului guvern, în condiţiile în care nici blocul de dreapta, nici cel de centru-stânga nu au o majoritate parlamentară clară după alegerile anticipate din această săptămână.

Pe baza recomandărilor partidelor, preşedintele urmează să-l aleagă pe liderul cu cele mai multe şanse să formeze o alianţă.

Este de aşteptat ca partidele arabe să aibă rol hotărâtor, după cum transmite corespondentul Radio România Dragoş Ciocîrlan.

Reporter: Lista comună a partidelor arabe care au obținut 13 locuri în Knesset la scrutinul din 17 septembrie ar urma să îl recomande pe liderul partidului de centru, Benny Gantz, pentru formarea noului guvern, au anunțat surse din partid. Încă nu a fost luată o decizie în acest sens.

Benjamin Netanyahu, cu formațiunea sa de dreapta, Likud, potrivit rezultatelor parțiale, ar avea doar 31 de mandate, în timp ce adversarul său, Benny Gantz, cu partidul de centru "Albastru-Alb" - 33. Netanyahu a făcut aluzie la un guvern de uniune cu un premier prin rotație, în timp ce Gantz a declarat că dorește să conducă un guvern de uniune națională. După alegerile din aprilie, Netanyahu nu a reușit să formeze o majoritate parlamentară. La scrutinul din 17 septembrie el nu a obținut victoria, după cum indică rezultatele publicate până acum de Comisia Electorală Centrală.


Etichete israelconsultariguvern

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live