Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ÎNTRE PRIETENI Vineri, 05 Martie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Dragoş Ciocârlan, corespondent RRA în Israel

15 Octombrie 2020
Vizualizari: 193
Comentează add

În Israel Comisia ministerială pentru coronavirus va face astăzi o nouă evaluare a morbidităţii, în vederea relaxării treptate a restricţiilor impuse luna trecută.

Israel: Comisia oficială pentru coronavirus, o nouă evaluare a morbidităţii

dragos-ciocarlan-corespondent-rra-in-israel

Foto: Captură Google Maps

În Israel Comisia ministerială pentru coronavirus va face astăzi o nouă evaluare a morbidităţii, în vederea relaxării treptate a restricţiilor impuse luna trecută.

Este posibil ca peste trei zile să fie ridicate unele măsuri restrictive, permiţând reluarea parţială a unor activităţi economice.

Ministrul sănătății, Yuli Edelstein, a anunțat astăzi că duminică se redeschid grădinițele după restricțiile impuse luna trecută. El a făcut această declarație înaintea reuniunii comisiei ministeriale care va decide strategia ieșirii din blocaj, prin ridicarea unor restricții impuse pentru limitarea răspândirii coronavirusului. 

Dimineață, șeful Diviziei de Geriatrie din Ministerul Sănătății a declarat pentru postul public că persoanele în vârstă, bolnave, din căminele de bătrâni au infecții complexe și rata de infectare este mai mare decât la persoanele în vârstă care sunt în casele lor. În ciuda eforturilor depuse pentru a limita răspândirea, există și membri ai personalului infectaţi.

Pe de altă parte, Ministerul Sănătății din Israel a anunţat că la nivel național 81 de persoane s-au îmbolnăvit a doua oară după câteva luni. Un purtător de cuvânt al ministerului a confirmat că numărul anunțat pentru prima dată de postul de radio al armatei este exact.

Cyrille Cohen, imunolog de la Universitate Bar-Ilan din Israel, consideră că sunt rare cazurile de reinfectare și trebuie ținut cont de faptul că regula imunizării nu poate fi contrazisă de excepții.


Etichete (ii)evaluaremorbiditateisrael

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live