Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: COLECTIA DE MUZICĂ - SUCCESELE MUZICII ROMÂNEŞTI (R) Luni, 01 Martie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radio România Actualităţi

25 Ianuarie 2021
Vizualizari: 195
Comentează add

Se doreşte ridicarea treptată a restricţiilor interne în vigoare la nivel naţional,în funcţie de evoluţia morbidității,cazurilor de COVID,având în atenție noile variante mai grave.

Israel - Aeroportul Ben Gurion se închide de la miezul nopții

radio-romania-actualitati

  Foto: Captură Google Maps

În Israel, Aeroportul Ben Gurion trebuie să stea închis până la sfârşitul lunii, spune şeful sănătăţii publice din Israel. El a declarat în Comisia Knesset pentru legislaţie că interdicţia prelungită a zborurilor internaţionale este singura modalitate de a lupta cu tulpina de coronavirus din Marea Britanie responsabilă pentru creşterea numărului cazurilor grave în Israel, în ciuda declinului diagnosticelor zilnice.

Corespondentul RRA, Dragoș Ciocârlan, precizează că se doreşte ridicarea treptată a restricţiilor interne în vigoare la nivel naţional până la sfârşitul lunii, dar numai în funcţie de evoluţia morbidităţii.

Dragoş Ciocîrlan: Ieşirea din lockdown, în vigoare până la 31 ianuarie, va fi treptată într-un ritm mai lent decât se anticipa. Coordonatorul programului naţional de combatere a coronavirusului, profesor Nachman Ash, estimează că vor fi trei etape pentru ridicarea blocării, dar calendarul încă nu a fost stabilit din cauza numărului mare de pacienţi. Primul pas va fi revenirea la situaţia anterioară blocării, prin deschiderea sectorului comercial şi a sistemului educaţional. El a declarat că nu poate promite că se va ieşi din actuala închidere la sfârşitul lunii, aşa cum era planificat. "Am învăţat că nu se poate face nicio promisiune. Vom urmări datele şi vom vedea. Se doreşte redeschiderea, dar este în funcţie de morbiditate" a declarat el. Peste un milion de oameni au primit a doua doză de vaccin şi deja jumătate din ei ar putea beneficia de un certificat de vaccinare, a anunţat dimineaţă Ministerul Sănătăţii. Sistemul online pentru certificate va fi disponibil peste o săptămână, a declarat profesor Nachman Ash. Presa a relatat că sunt întârzieri în decontarea cheltuielilor la unele spitale mari, care sunt şi aglomerate. De la miezul nopţii se închide Aeroportul Internaţional Ben Gurion, cel puţin până la sfârşitul lunii, pentru a împiedica intrarea variantelor noi de coronavirus. Noile variante, britanică şi sud africană, care se propagă mai rapid, reprezintă până la 50% din noile infectări care au determinat o extindere a morbidităţii. Decizia închiderii temporare a Aeroportului Ben Gurion se referă la zborurile de pasageri. Sunt exceptate avioanele cargo, avioanele pentru stingerea incendiilor şi cazurile medicale urgente. Se aşteaptă ca, în această săptămână, în Israel să fie vaccinate în jur de un milion de persoane.


Etichete IsraelAeroportul Ben GurioncoronavirusMarea Britanie

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live