Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: LA DISPOZIŢIA DVS. Luni, 12 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radio România Actualităţi

5 Martie 2021
Vizualizari: 663
Comentează add

62 de persoane au fost spitalizate după prima doză, din care 75% aveau afecţiuni medicale înainte. 73 au făcut pareză facială până la 2 zile și 5 ischemie cerebrală tranzitorie.

Israel: 5 milioane de vaccinări cu prima doză Pfizer-153 efecte secundare

radio-romania-actualitati

  Foto: Captură Google Maps

Israelul a ieşit din al treilea lockdown. De câteva zile, oamenii nu trebuie să mai respecte raza de distanţare de casă de cel mult 1 km, iar astăzi au fost pline pieţele, în care unii oameni nu au mai intrat de un an.

În Israel, din aproape 5 milioane de persoane vaccinate cu prima doză Pfizer, doar 0,0032% au avut reacţii adverse. Despre acestea şi despre evaluarea riscurilor pentru evitarea unui al patrulea lockdown, relatează din Ierusalim corespondentul RRA.


Dragoş Ciocîrlan: Doar 153 de persoane din aproape 5 milioane vaccinate cu prima doză au avut efecte secundare, potrivit unui raport al Ministerului Sănătăţii. Tipurile de probleme semnalate au fost înceţoşarea vederii, inflamarea pleurei pulmonare sau chiar afectarea ficatului. Doar 62 de persoane au fost spitalizate după ce au primit prima doză de vaccin, 75% dintre acestea aveau afecţiuni medicale înainte de vaccinare. Câteva sute de persoane s-au plâns de furnicături sau amorţeala pielii, 73 au fost cu pareză facială până la două zile, iar cinci persoane au fost diagnosticate cu ischemii cerebrale tranzitorii. Majoritatea problemelor au fost semnalate la grupa de vârstă cuprinsă între 20 şi 49 de ani. Raportul a fost actualizat la începutul lunii martie de Ministerul Sănătăţii. Majoritatea efectelor secundare nu sunt severe, ci, mai degrabă, uşoare. Peste 4.000 de persoane au avut dureri la locul înţepăturii. S-au înregistrat 220 de reacţii alergice uşoare. Probabil au existat şi alte persoane care au avut reacţii uşoare, care nu au necesitat asistenţă medicală. Potrivit Ministerului Sănătăţii din Israel, persoanele cu vârsta peste 90 de ani s-au vaccinat în proporţie de 82,1%, cu vârsta între 80 şi 89 de ani - 81,4%, între 70 şi 79 de ani - 84,6%, între 60 şi 69 de ani - 72%, între 40 şi 49 de ani - 43,1%. Decizia Guvernului de a redeschide Aeroportul Ben Gurion pentru cetăţenii israelieni care vin din străinătate este criticată în presă. Tipurile de mutaţii ale coronavirusului pot intra în ţară pe această cale. Pe de altă parte, nu poate fi blocată intrarea cetăţenilor în ţara lor, chiar dacă apar tulpini noi. În aceste condiţii sunt necesare măsurile de carantină, deoarece există riscul ca aceşti pasageri să aducă noi tulpini ale virusului, care se răspândesc rapid.


Etichete israellockdowncampanie vaccinarereacții adverse

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live