Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: BURSA DE UMOR Luni, 15 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

20 Mai 2022
Vizualizari: 445
Comentează add

Consulatul României din Haifa a găzduit pentru prima oară un eveniment cultural inițiat de Asociația Scriitorilor Israelieni de Limbă română.

Israel: 2022, anul cărții în limba română

florin-lepadatu

Foto: ION MIHAI, Consulul General al României la Haifa

Realizator: În Israel, 2022 este anul cărții în Limba română. Consulatul României din Haifa a găzduit pentru prima oară un eveniment cultural inițiat de Asociația Scriitorilor Israelieni de Limbă română, despre care relatează corespondentul RRA Dragoș Ciocîrlan.

Reporter: Dragoș Ciocîrlan - În premieră, Consulatul României din Haifa, cea mai modernă reprezentanță consulară Europeană din Israel, a găzduit un eveniment cultural de excepție cu sprijinul consulului general, Ion Mihai, omul care sfințește locul. ''Primăvara literară românească'' este o inițiativă a Asociației Scriitorilor Israelieni de Limba română, onorată de prezența ambasadorului României în statul Israel, Excelenţa SA, Radu Ioanid, care a apreciat valoarea documentară a volumului '' Despre istoria sportului evreiesc din România''. Autorul a lucrat la acest volum peste 20 de ani. Dragoș Nelersa, președintele Asociației Scriitorilor Israelieni de Limba română, a declarat:

Dragoș Nelersa: A fost extraordinar să ne aflăm pe un teritoriu românesc din Ţara Sfântă și să fi primit cu atâta căldură de oficialități ale Statului Român, să ai alături un public atât de cald, pot spune cu mâna pe inimă că am participat și la o adevărată sărbătoare a culturii. Am onorat astăzi cartea doctorul Jacob Sobovitz ''Fragmente despre istoria sportului evreiesc din România'' - o lucrare foarte bine documentată, de referință în istoria sportului românesc.

A doua carte pe care am onorat-o astăzi este a rabinului comunității originarilor din România, Rabinul Wasserman, despre care a vorbit Arhimandritul Teofil Anăstăsoaie, reprezentantul Patriarhiei Române la locurile sfinte. Un înalt prelat al Bisericii Ortodoxe Române a vorbit despre cartea unui rabin care, bineînțeles, propovăduiește religia iudaică. Un mesaj de bună înțelegere, de colaborare interconfesională din Orientul Mijlociu, atât de agitat, din statul Israel care este supus astăzi unor provocări de securitate foarte complexe. Două personalități care trăiesc în orașul sfânt, Ierusalim Preasfinția Sa Arhimandritul Teofil și Rabinul comunității, Wasserman, transmit un mesaj de pace și de bună înțelegere.

Reporter: În Israel, în 2022, sunt o serie de evenimente dedicate Anului cărții în limba română.

 
 

Etichete israelanul cartiilimba romana

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live