Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: RADIOJURNAL Joi, 03 Decembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Alexandru Beleavski, Moscova

2 Noiembrie 2015
Vizualizari: 928
Comentează add

Şeful Comunităţii Naţionale de Informaţii a SUA, James Clapper, a declarat astăzi că nu există deocamdată indicii ale noii "piste teroriste" în cazul avionului prăbuşit sâmbătă.

ISIS "nu dispune de mijloace să doboare un avion comercial în zbor"

alexandru-beleavski-moscova

Foto: Arhiva/Wikipedia.

Şeful Comunităţii Naţionale de Informaţii a SUA, James Clapper, a declarat astăzi că nu există deocamdată indicii ale noii "piste teroriste" în cazul avionului prăbuşit sâmbătă în Peninsula Sinai cu 224 de persoane la bord.

Responsabilul american a spus că este "improbabil" ca gruparea Statul Islamic, care este prezentă în regiune, să dispună de mijloacele necesare doborârii unui avion comercial aflat în zbor.

În prezent, anchetatorii iau în calcul toate ipotezele, inclusiv pe cea teroristă, în legătură cu catastrofa aeriană din Egipt.

Alexandr Smirnov, directorul general al Companiei Kogalymavia, care operează sub denumirea Metrojet, a declarat că avioanele de tip Airbus A321 sunt prevăzute cu sisteme de protecţie care exclud practic dezmembrarea aparatului în aer din cauza unor defecţiuni tehnice.

Singura cauză plauzibilă a catastrofei este ceea ce el a numit "o acţiune mecanică", un impact fizic asupra aparatului.

Reprezentanţii companiei afirmă că avionul era în bună stare de funcţionare, piloţii experimentaţi, iar cele două motoare au fost verificate tehnic pe 26 octombrie. 


Etichete prăbușirea unui avion rusescRusiaEgiptanchetăacțiune externăatantat terorist

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live