Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: CA PE ROATE Sâmbătă, 01 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Ilie Pintea

17 Iulie 2022
Vizualizari: 426
Comentează add

La Irpin, lângă Kiev, pentru adăpostirea persoanelor rămase fără locuinţe s-a apelat la vagoane ale căilor ferate.

Irpin/ Ucraina: Sinistrați adăpostiți în vagoane de tren

ilie-pintea

La Irpin, lângă Kiev (Ucraina), unele persoane rămase fără locuinţe locuiesc în vagoane ale căilor ferate, având în apropiere utilităţi şi servicii sociale, iulie 2022. Foto: Ilie Pintea

Realizator: Confruntaţi cu situaţii umanitare dramatice din cauza invaziei ruse, ucrainenii apelează uneori la soluţii inedite, dar eficiente. Astfel, la Irpin, lângă Kiev, pentru adăpostirea persoanelor rămase fără locuinţe s-a apelat la vagoane ale căilor ferate. Oamenii locuiesc în ele şi au în apropiere utilităţi şi servicii sociale. O corespondenţă de la trimisul nostru special în Ucraina, Ilie Pintea:

Reporter: Proiectul Administrației Feroviare din Ucraina se numește ”Orășelul căilor ferate” și oferă adăpost unui număr de 63 de oameni din Irpin care dorm în cinci vagoane cu cușete. Ei primesc trei mese pe zi de la Crucea Roșie, într-un vagon-restaurant, și au la dispoziție toate utilitățile necesare. Irina este unul dintre administratorii adăpostului. 

Irina: Până la 1 octombrie aceste cinci vagoane vor adăposti oamenii care se află aici. Momentan avem internet starlink, apă, aer condiționat în vagoane, iar căile ferate ucrainene le-au acordat oamenilor și lenjerii de pat. De asemenea, în vagoane avem toalete; tot aici avem și o baie comunală, mașini de spălat haine. Între cei 63 de oameni care stau aici se află și 11 copii, dintre care patru sunt preșcolari. În apropiere avem clădirea unui sanatoriu, care, de asemenea, găzduiește oamenii rămași fără case din cauza războiului. Adăpostul temporar din vagoanele căilor ferate ucrainene de la Irpin e deocamdată singurul de felul acesta și e primul proiect derulat de căile ferate. 

Reporter: Tot în regiunea Kiev, la Makariv, a fost dat în folosință un complex de locuințe modulare pentru cei care și-au pierdut casele în urma războiului.


Etichete (ii)irpinrazboisinistrați

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live