Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: MATINAL - continuare Luni, 27 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radu Dobrițoiu

19 Septembrie 2017
Vizualizari: 931
Comentează add

După ce SUA au anunțat în aprilie că au testat în Afganistan "mama tuturor bombelor", Iranul susţine că deţine o bombă similară pe care a denumit-o "mama tuturor bombelor".

Iranul susţine că a construit "tatăl tuturor bombelor" Iranul susţine că a construit "tatăl tuturor bombelor" - Conține video

radu-dobritoiu

Războiul propagandistic dintre Iran şi Statele Unite atinge un nou nivel prin noi declaraţii despre noi capacități de luptă. Noi cercetări conduse de Iran pentru obținerea unor arme din ce în ce mai puternice într-un război informaţional la nivel de înzestrare dus între Teheran şi Washington au adus noi declarații.

Iranul susţine că a dezvoltat o bombă uriaşă care este echivalentă cu bomba experimentată de SUA în Afganistan în luna aprilie a acestui an: Gbu-43 Moab (Massive Ordnance Air Blast). Potrivit informaţiilor prezentate atunci, bomba experimentată de SUA ar fi cea mai puternică armă non-nucleară. Această bombă a fost utilizată în Afganistan pentru a distruge poziţii deţinute de gruparea teroristă Stat Islamic. Această armă, denumită la acea dată "mama tuturor bombelor", are un răspuns din partea Iranului care susţine că în ultima săptămână a testat o armă similară pe care a intitulat-o "tatăl tuturor bombelor".

Generalul Amir Ali Hajizadeh, comandantul Forțelor Aeriene ale Gărzilor Revoluționare Iraniene a declarată că "aceste bombe sunt la dispoziția noastră, pot fi lansate din aeronave si au un nivel foarte mare de distrugere".

Potrivit publicației online militare italiene Analisi Difesa, bomba reprezintă echivalentul a 10 tone de TNT.


Etichete mama tuturor bombelortatal tuturor bombelorbomba uriasa Iraninarmare Iranarsenal Iran

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live