Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: INTERPELĂRI PARLAMENTARE Luni, 28 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Dragoş Ciocârlan, corespondent RRA în Israel

30 Martie 2016
Vizualizari: 959
Comentează add

Israelul salută demersul SUA şi al aliaţilor europeni de a cere CS-ONU să sancţioneze Iranul pentru încălcarea acordului nuclear.

Iranul "sfidează rezoluția consiliului de securitate"

dragos-ciocarlan-corespondent-rra-in-israel

Foto: captura video.

Israelul salută, prin ambasadorul său la ONU, Dani Danon, demersul Statelor Unite şi al aliaţilor europeni prin care se cer măsuri adecvate în urma încălcării obligaţiilor asumate de Iran prin acordul nuclear cu marile puteri.

Un comandant al Gărzilor Revoluţionare a declarat că Iranul nu se teme de sancţiuni sau invazie şi că va urmări în continuare dezvoltarea rachetelor sale balistice, în ciuda listei negre pe care Statele Unite au plasat deja 13 companii iraniene implicate în program.

Statele Unite şi aliaţii europeni arată într-o scrisoare comună că Republica Islamică Iran, prin testarea de rachete capabile să transporte ogive nucleare, sfidează rezoluţia Consiliului de Securitate prin care s-a aprobat, anul trecut, acordul nuclear dintre Teheran şi marile puteri.

Recentele teste balistice ale Gărzilor Revoluţionare islamice sunt în contradicţie cu şi în pofida rezoluţiei 2231, adoptată în luna iulie anul trecut, se arată în scrisoarea adresată de ambasadorii SUA, Marii Britanii, Franţei şi Germaniei sceretarului general al ONU, Ban Ki-Moon.

În scrisoarea menţionată, s-au cerut răspunsuri adecvate din partea Consiliului se Securitate.

Teheranul nu s-a conformat obligaţiilor asumate şi este necesar un raport cu privire la testările balistice iraniene, care sunt în contradicţie cu 2231.

Ambasadorul Israelului la ONU, Dani Danon, a salutat demersul diplomatic al Statelor Unite şi al aliaţilor europeni. Un comandant al gărzilor revoluţiei islamice a declarat că Teheranul va continua dezvoltarea programului de rachete balistice, în pofida listei negre americane în care au fost incluse societăţi iraniene legate de acest proiect.

Departamentul american al Trezoreriei a inclus încă două societăţi iraniene pe lista neagră, fiindu-le blocată finanţarea internaţională din cauza conexiunilor cu programul de rachete.


Etichete israelonudani danonsuaacord nucleariranteheran

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live