Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: PSIHOLOGUL MUZICAL (Continuare) Sâmbătă, 31 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Dragoş Ciocârlan, corespondent RRA în Israel

20 Septembrie 2020
Vizualizari: 287
Comentează add

Comandantul Gărzilor Revoluţiei Islamice afirmă că Iranul nu va ţinti o femeie ambasador în Africa de Sud.

Iranul „nu va ţinti o femeie ambasador în Africa de Sud”

dragos-ciocarlan-corespondent-rra-in-israel

Foto: Arhivă.

Comandantul Gărzilor Revoluţiei Islamice, citat de presa din Iran, afirmă că răzbunarea generalului iranian lichidat de fortele americane este certă, serioasă şi reală, dar Iranul nu va ţinti o femeie ambasador în Africa de Sud pentru sângele generalului Qasem Soleimani. Statele Unite intentioneaza să reimpună embargoul asupra armelor împotriva regimului de la Teheran, care expiră în luna octombrie. Washingtonul are susţinerea Israelului şi a ţărilor arabe, care consideră Iranul principala ameninţare regională. 

Dragoș Ciocârlan: Comandantul Gărzilor Revoluției Islamice, Hossein Salami, a jurat răzbunare într-un mesaj adresat președintelui american Donald Trump. El sia referit la lichidarea generalului iranian Qasem Soleimani de către forțele americane la începutul anului. Salami a spus că ar fi nedrept și dezonorant ca Iranul să vizeze un ambasador. Nu este clar dacă această afirmație indică faptul că Iranul consideră femeile drept ținte inferioare unui bărbat sau dacă un ambasador e o țintă inferioară generalului Soleimani.

În discursul lui, liderul Gărzilor Revoluției Islamice a vorbit și despre necesitatea căii jihadului, potrivit Agenției Tasnim. El a amenințat că Iranul își urmărește dușmanii în Mediterana, făcând aluzie, probabil, la bazele iraniene din Liban și Siria. Ministrul iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, a cerut comunității internaționale să decidă cum să acționeze împotriva utilizării de către Statele Unite a sancțiunilor sau să se aștepte să facă față sancțiunilor americane. Președintele Statelor Unite, Donald Trump, poate, printr-un ordin executiv, să impună sancțiune americane împotriva celor care încalcă un embargo asupra armelor împotriva regimului de la Teheran. Embargoul Națiunilor Unite expiră în luna octombrie și nu a fost prelungit. Israelul și țările din zona Golfului sunt în asentimentul Administrației americane.


Etichete (ii)IrantintaambasadorSoleimaniAfrica de Sud

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live