Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: SERVICIUL DE NOAPTE Marţi, 31 Martie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Dragoş Ciocârlan, corespondent RRA în Israel

6 Noiembrie 2011
Vizualizari: 1087
Comentează add

Diplomaţi ai Agenţiei Internaţionale pentru Energia Atomică de la Viena susţin că există dovezi care sugerează că Iranul a construit modele computerizate pentru a testa focoase nucleare.

Iranul "nu trebuie să fabrice arme nucleare"

dragos-ciocarlan-corespondent-rra-in-israel

Ministrul israelian al apărării, Ehud Barak. Foto: Reuters.

Ministrul israelian al apărării, Ehud Barak, care este în favoarea înăspririi sancţiunilor împotriva regimului de la Teheran, a declarat că opţiunea militară nu poate fi retrasă, dar nu este o urgenţă imediată.

Israelul îşi menţine poziţia că Iranul nu trebuie să ajungă la fabricarea de arme nucleare. 

Ministerul israelian al apărării, Ehud Barak, a declarat că se pronunţă pentru înăsprirea sancţiunilor împotriva regimului de la Teheran, dar a reafirmat că nicio opţiune nu poate fi exclusă pentru oprirea programului nucelar iranian.

Ministrul Barak susţine că un Iran înarmat nuclear ar veni în sprijinul terorismului, în special după retragerea Statelor Unite din Irak.

Preşedintele Shimon Peres a acordat un singur interviu pe această temă, Canalului 2 al televiziunii israeliene, transmis vineri, 4 noiembrie, pe fundalul dezbaterii publice cu privire la o eventuală operaţiune asupra instalaţiilor nucleare iraniene.

Shimon Peres a spus că problema nucleară iraniană nu este monopolul Israelului şi crede că lumea ar putea întreprinde curând o acţiune militară împotriva Iranului, pentru că această opţiune ar fi mai aproape de realitate decât cea diplomatică.

Shimon Peres a făcut aceste declaraţii în condiţiile în care Agenţia Internaţională pentru Energia Atomică urmează să publice, marţi, un raport privind programul nuclear al Iranului.

Diplomaţi ai Agenţiei, de la Viena, susţin că există dovezi care sugerează că Iranul a construit modele computerizate pentru a testa focoase nucleare.


Etichete IsraelIranarme nuclearefabricarefocoase

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live