Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: INTRE SACRU SI PROFAN Miercuri, 21 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Sergiu Şteţ

25 Mai 2018
Vizualizari: 636
Comentează add

Un oficial iranian a declarat că, în funcţie de măsurile de compensare, guvernul de la Teheran va decide în săptămânile ce vor urma dacă va rămâne sau nu în Acord.

Iranul cere "compensaţii" pentru retragerea SUA din acordul nuclear

sergiu-stet

 

Iranul doreşte ca puterile europene să prezinte un pachet de măsuri economice până la finalul lunii pentru a compensa retragerea SUA din Acordul nuclear convenit în 2015 cu puterile lumii, a anunţat un înalt oficial iranian citat de Reuters.

"Aşteptăm ca pachetul să ne fie oferit până la finalul lunii mai", a declarat oficialul reporterilor înaintea discuţiilor de la Viena cu Marea Britanie, China, Franţa, Germania şi Rusia. Oficialul iranian a mai adăugat că guvernul de la Teheran va decide în săptămânile ce vor urma dacă va rămâne sau nu în Acord.

Naţiunile care vor rămâne în Acordul nuclear iranian se vor întâlni în cursul acestei zile pentru prima oară de la data când preşedintele SUA, Donald Trump, a renunţat la pact, însă diplomaţii acordă şanse limitate salvării înţelegerii, având în vedere că Washingtonul a anunţat că va fi mai aspru ca niciodată cu Teheranul.

Organismul din cadrul ONU care monitorizează Acordul (IAEA) a anunţat că Iranul respectă, în continuare, termenii înţelegerii, în ciuda retragerii SUA, însă IAEA ar putea fi mai rapidă şi mai eficientă dacă i s-ar permite efectuarea de inspecţii inopinate.


Etichete IAEATeheranacordnuclearDonald Trump

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live