Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: MUZICA ŞI RADIO Luni, 24 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radu Dobrițoiu

8 Octombrie 2017
Vizualizari: 673
Comentează add

Iranul reacţionează la noile anunţuri făcute de Administraţia Trump. Corpul Gardienilor Revoluției Iraniene a avertizat Statele Unite că bazele și trupele lor vor fi în pericol.

Iranul avertizează că poate ataca bazele SUA din Orientul Mijlociu

radu-dobritoiu

Corpul Gardienilor Revoluției iraniene a avertizat astăzi Statele Unite că bazele și trupele lor desfășurate în Orientul Mijlociu vor fi în pericol în cazul în care Washingtonul impune noi sancțiuni Iranului. Anunţul vine după noi declaraţii ale Administraţiei Trump care susţin inclusiv o eventuală denunţare a acordului nuclear cu Iranul.

În ultima perioada, Iranul a testat noi arme şi rachete balistice. Aceste acţiuni au fost denunţate atât de SUA cât şi de comunitatea internaţională. Printre aceste arme se numără rachete cu rază medie şi intermediară de acţiune dar şi o armă nouă denumită de militarii rianieni "tatăl tuturor bombelor".

 "În cazul în care se aplică legea privind noile sancțiuni ale SUA, această țară va trebui să-și transfere bazele regionale la 2.000 de kilometri de raza de acțiune a rachetelor iraniene", a declarat comandantul Gardienilor Revoluției, generalul Mohamad Ali Jafari.

Generalul iranian a subliniat, citat de agenția oficială Irna, că, dacă Washingtonul va include în cele din urmă Gardienii Revoluției pe lista grupărilor teroriste, acest corp "va trata armata SUA în întreaga lume, dar mai ales în Orientul Mijlociu, așa cum tratează Daesh".

În luna august, președintele american Donald Trump a promulgat o lege care prevede sancțiuni la adresa Iranului, Rusiei și Coreei de Nord. În plus, Trump trebuie să se decidă până la 15 octombrie dacă certifică sau nu faptul că Iranul respectă prevederile acordului nuclear semnat în 2015 de Teheran și șase mari puteri.

Iranul este în prezent extrem de implicat cu trupe în Siria şi Irak. Forţele speciale iraniene denumite generic "Corpul Gardienilor Revoluţiei" sunt implicate în luptele duse în Irak împotriva ISIS dar şi în Siria alături de forţele loiala lui Bashar A-Assad. Poziţiile, trupele şi cunoaşterea zonelor de acţiune din Irak şi Siria le permit acestor trupe să acționeze cu ușurință în aceste regiuni.


Etichete Avertisment Iran catre SUAIran in SiriaIran in IrakIran in Siria

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live