Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: 100% MUZICĂ Marţi, 20 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Doina Saiciuc

19 Septembrie 2019
Vizualizari: 421
Comentează add

Mai mulţi oficiali de la Washington acuză Iranul pentru atacul împotriva instalațiilor petroliere saudite.

Iranul ”ar putea fi sancționat suplimentar”

doina-saiciuc

Secretarul de stat american, Mike Pompeo. Foto: Arhivă/ Agerpres

Statele Unite au denunţat atacul care a vizat industria petrolieră a Arabiei Saudite drept un act de război al Iranului, dar preşedintele Donald Trump a exclus, deocamdată, represalii militare.

Atacul, care a redus la jumătate capacitatea saudită de producţie a petrolului şi a dus la creşteri ale preţului la baril pe bursele internaţionale, a fost revendicat de miliţia rebelilor yemeniţi Houthi, care sunt sprijiniţi de Iran.

Mai mulţi oficiali de la Washington, dar şi Arabia Saudită, afirmă că atacul, care a fost mai sofisticat decât cele lansate anterior de Houthi, a pornit din Iran. 

Secretarul de stat Mike Pompeo a acuzat ieri Iranul că a comis un act de război prin loviturile aeriane de la sfârșitul săptămânii împotriva instalațiilor petroliere saudite, arătând în același timp că Statele Unite acționează pentru a construi o coaliție care să descurajeze noi atacuri.

În vreme ce în urmă convorbirilor din Arabia Saudită cu prințul Coroanei, Mohammed Bin Salman, secretarul de stat a folosit cel mai dur limbaj pe care vreun oficial american l-a folosit până acum după atacul din 14 septembrie, președintele Trump a fost mai reticent în ce privește implicarea armatei americane în Orientul Mijlociu, vorbind mai curând despre impunerea de noi sancțiuni, încă nespecificate, împotriva Iranului.


Etichete irantrumppompeoarabiasaudita

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live