Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Obiectiv, România (CONTINUARE) Marţi, 04 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Sergiu Şteţ

3 Iulie 2020
Vizualizari: 299
Comentează add

După un incendiu izbucnit la centrala Natanz, unii oficiali iranieni susţin că ar fi fost cauzat printr-un sabotaj cibernetic.

Iranul ameninţă cu represalii după un presupus atac cibernetic

sergiu-stet

  Foto: Arhivă.

Iranul va răspunde împotriva oricărei ţări care desfăşoară atacuri cibernetice asupra complexelor sale nucleare, a declarat liderul apărării civile, după un incendiu izbucnit la centrala Natanz, despre care unii oficiali iranieni susţin că ar fi fost cauzat printr-un sabotaj cibernetic.
 
BBC amintește că Centrala Nucleară de Îmbogăţire a Combustibilului, o centrală subterană, este una dintre dispozitivele iraniene monitorizate de inspectori ai Agenţiei Internaţionale pentru Energie Atomică, a ONU.
 
Organismul de securitate a Iranului a anunțat vineri, 3 iulie, că a fost determinată cauza "incidentului" de la centrala nucleară, dar că "din motive de securitate" aceasta va fi anunţată la un moment potrivit.
 
Ulterior, acesta a publicat o fotografie a unei clădiri din cărămidă cu pereţii şi acoperişul arse parţial. O uşă care atârna sugera că în interiorul clădirii avusese loc o explozie.
 
"Răspunsul la atacuri cibernetice este una dintre puterile de apărare a ţării. Dacă se dovedeşte că ţara noastră a fost ţinta unui atac cibernetic, vom răspunde", a declarat Gholamreza Jalali la televiziunea de stat, joi.

Etichete NatanzIran,ciberneticcyber

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live