Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: MATINALII... DE SARBATOARE Luni, 30 Noiembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Carmen Gavrilă, Iran

2 Martie 2016
Vizualizari: 2621
Comentează add

Interviu în exclusivitate pentru RRA cu preşedintele Camerei de Comert şi Industrie a României, Mihai Daraban, care conduce misiunea economică la Teheran.

Iran-România, colaborare în domeniul economic

carmen-gavrila-iran

Delegația României în Iran. Foto: www.ccir.ro.

Firme româneşti şi iraniene intenţionează să colaboreze în domenii ca energia, exploatarea şi prelucrarea petrolului, IT şi industria auto.

Agenţii economici români se vor concentra pe realizarea de proiecte cu parteneri iranieni pentru că, astfel, e mai uşor de intrat pe o piaţă aflată la distanţă, a declarat, pentru Radio România, preşedintele Camerei de Comert şi Industrie a României, Mihai Daraban, care conduce misiunea economică la Teheran.

Mihai Daraban a atras atenţia că Iranul trebuie, însă, să îşi actualizeze sistemul bancar.

Mihai Daraban: Trebuie, într-adevăr, sistemul bancar să devină compatibil pentru că, până la urmă, pentru a face business, ai nevoie de corespondenţi bancari puternici şi compatibili.

Reporter: Deci, depindem de măsura în care îşi vor actualiza sistemul bancar şi vor fi ridicate toate sancţiunile?

Mihai Daraban: Depinde foarte mult, de exemplu, ca EximBank-ul nostru să îşi intre în rol, să stabilească acele legături cu câteva entităţi bancare din Iran pe care să le promoveze în rândul oamenilor de afaceri români. Cred că EximBank-ul va avea un rol, pe care şi l-a şi exprimat, în favoarea deschiderii. Avem foarte multe intenţii de joint-venture şi ei au înţeles că pot deveni persoană juridică română şi, /.../ automat, persoană juridică a Uniunii Europene.

Reporter: Şi este un foarte mare avantaj.

Mihai Daraban: Pentru ei este un foarte mare avantaj. Bineînţeles, noi avem şi acest avantaj al deschiderii către Europa Centrală, prin portul Constanţa. Folosim Dunărea ca şi Coridor European numărul 7. Le-am explicat că pot ajunge şi la pieţe, în zona Europei Centrale, la celebrele ţări fară ieşire la mare.


Etichete exclusiv radiointerviuPreşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie a RomânieiMihai DarabanIranenergieexploatareprelucrare petrol

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live