Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: REPORTERII ACTUALITATII Vineri, 16 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Ionuţ Dragu

19 August 2009
Vizualizari: 1569
Comentează add

Exploziile au avut loc în imediata apropiere a "zonei verzi" din Bagdad, considerată cea mai sigură din oraş. Este cel mai sângeros atac din ultimele luni.

Irak: peste 95 de morţi după un atac masiv cu bombe

ionut-dragu

Locul exploziei de lângă clădirea ministerului de externe. Foto: Agerpres

Două bombe au explodat, miercuri dimineţa, în imediata apropiere a zonei verzi din Bagdad, considerată cea mai sigură locaţie din capitala Irakului.

 

Prima bombă, amplasată într-un camion, a explodat în centrul Bagdadului. Vehicolul a explodat în imediata apropiere a clăririi afacerilor externe din Irak, din cadrul zonei verzi, puternic pazită de forţele irakiene. Suflul exploziei a fost suficient de puternic încât să spulbere geamurile clădirii parlamentului irakian şi să lase un crater adânc de 3m, notează AFP.

 

Imediat după prima explozie, o a doua bombă a fost detonată lângă clădirea ministerului finanţelor din Bagdad. În urma celor două bombe 50 de persoane şi-au pierdut viaţa şi alte 300 au fost rănite.

Atacurile, aparent coordonate, apar după retragerea trupelor americane din Irak şi predarea puterii către forţele irakiene responsabile de securitatea din mai multe zone din Irak, inclusiv Bagdad şi zona verde unde au explodat cele două bombe.

Recentele atacuri din Bagdad vin după o perioadă de linişte, mai exact din 19 august 2003 când cartierul general al forţelor Unite din Bagdad a fost lovit de către un atac sinucigaş cu o masină capcană. Atunci şi-au pierdut viaţa 22 de persoane.


Etichete bagdadbombemortivictimezona verdemaericaniputereirak

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live