Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ŞTIRI (politice, economice, sociale, culturale * Meteo * Sport) Duminică, 05 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Gabriel Arsene

14 Iunie 2016
Vizualizari: 1459
Comentează add

Selecționerul Anghel Iordănescu, însoțit de Cristian Săpunaru, Claudiu Keșeru și Alexandru Chipciu, a venit la conferința de presă obligatorie.

Iordănescu, rezervat înaintea meciului România-Elveția

gabriel-arsene

Selecționerul Anghel Iordănescu. Foto: Gabriel Arsene.

Înaintea ultimului antrenament al echipei României pe terenul stadionului Parc des Princes, selecționerul Anghel Iordănescu, însoțit de Cristian Săpunaru, Claudiu Keșeru și Alexandru Chipciu, a venit la conferința de presă obligatorie.

Declarațiile lui Iordănescu au fost mai degrabă rezervate, lăudându-i pe elvețieni, adversarii noștri de miercuri: "Trebuie sa fim realiști: întâlnim o echipă cu 18 jucători din lotul de 23 care evoluează în campionate majore. Este o echipă de valoare cu multă experiență".

Pe noi, ziariștii români care am văzut meciul Elveției contra Albaniei, adversarii noștri de miercuri nu ne-au impresionat. Cele două echipe păreau dintr-o ligă inferioară Franței și României, care evoluaseră înainte. Dar, Iordănescu are dreptate, două meciuri nu seamană unul cu altul.

Iată, însă și declarații ale adversarilor noștri.

Vladimir Petkovic, selecționerul Elveției: "Nu sunt un antrenor care se mulțumește cu minimum. Îmi doresc maximul, iar maxim înseamnă cele trei puncte".

Valon Behrami, mijlocaș al Elveției: "A fost probabil o presiune prea mare asupra noastră la primul mechi. Dar poate că aveam nevoie de această presiune pentru a evolua la 100% din capacitate, ceea ce sper că se va întâmpla și la meciul următor".

Conferința de presă susținută de Iordănescu a avut și un moment mai tensionat, un jurnalist cerându-i selecționerului să explice zvonul cum că ar exista tensiuni între anumiți jucători și staff-ul echipei, dar și că Denis Alibec ar fi rămas în vestiar după pauza din meciul contra Franței... pentru a fuma o țigară!

Generalul a replicat tăios, fără să dea un răspuns, de fapt.

România se întâlnește cu Elveția pentru a 13-a oară. Palmares este echilibrat 5-2-5, dar nu putem să uităm că elvețienii ne-au administrat acel dureros 4-1, la Détroit, la Cupa Mondială din 1994!

Echipele probabile:
Elveția - Sommer, Lichtsteiner, Schär, Djourou, Rodríguez, Behrami, Džemaili, Xhaka, Shaqiri, Seferović, Mehmedi.
România - Tătărușanu, Săpunaru, Chiricheș, Grigore, Raț, Pintilii, Hoban, Torje, Stanciu, Stancu, Keșeru.

Stanciu în atenție

Stanciu, jucătorul român care poartă pe tricou numărul 10, la fel ca doi dintre cei mai buni marcatori din istoria selecționatei României, Gheorghe Hagi și Adrian Mutu (fiecare, câte 35 de goluri, dar neinvitați de FRF la Paris!), a intrat în atenția presei franceze dar și a celei britanice.

Deocamdată a reușit să scoată faultul în careu în urma căruia am marcat... Jucătorul echipei Steaua, în vârstă de 23 de ani, a dorit să spulbere așteptările: "Nu pot fi comparat cu Hagi sau Mutu.Ei sunt unici în istoria echipei naționale." Stanciu chiar i-a surprins pe francezi subliniind că în Franța nu există dezbaterea referitoare la numărul 10, unde André-Pierre Gignac a moștenit tricoul cu numărul 10, purtat de Michel Platini și Zinédine Zidane...

Alba-neagra prin Paris

În drumurile mele prin Paris am constatat că Orașul Luminilor nu este nici pe departe invadat de cerșetori români, majoritatea fiind ”sirieni”. Doar două echipe mobile duceau mai departe tradiția țiganilor cântăreți români.

Mai mult decât atât, la Pont des Arts (unde se potrivea oare mai bine?) am întâlnit o echipă multinațională de alba-neagra, fără români! La intrarea pe pod era organizat un adevărat casino în aer liber!

Dar, trebuie remarcat că în metropola franceză fotbalul nu e totul. Lumea trăiește ca și până acum, un tânăr iese de exemplu cu grupul de câini pe care îi are în grijă în grădinile Tuileries, în cea mai importantă și cea mai veche grădină franceză, în fața Luvrului, fără să-i pese de fotbal și de EURO 2016.


Etichete Euro 2016Anghel IordănescuRomânia Elvetia

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live