Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: DIMINEŢI ... CU SOARE Sâmbătă, 28 Noiembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

19 Octombrie 2017
Vizualizari: 640
Comentează add

Ministrul Finanţelor, Ionuţ Mişa consideră că este prea mare comisionul de 2.5 la sută plătit firmelor private care administrează contribuţia la pilonul doi.

Ionuţ Mişa: Comision prea mare la firmele care administrează Pilonul doi

radiojurnal

Ionuţ Mişa, ministrul finanţelor foto: Arhivă

Ministrul Finanţelor, Ionuţ Mişa consideră că este prea mare comisionul de 2.5 la sută plătit firmelor private care administrează contribuţia pe care angajaţii români o au la pilonul doi de pensii publice.

Comisionul este un factor de dezechilibru şi inechitate, a mai spus Ionuţ Mişa. 

Ionuţ Mişa: "Dacă pleacă 100 de lei de la bugetul de stat de la pilonul unu către pilonul doi, compania de management ia 2,% din aceşti bani în secunda doi, iar diferenţa de 27,5 lei o plasează pe piaţă, face diferite investiţii pentru a încerca să îmbunătăţească beneficiile celui care a optat la pilonul doi.

"Cred că nu mai este necesar astăzi acest procent. Cred că e un procent destul de mare, care se încasează la nivelul companiilor de management.

"Cred că ar fi mult mai important ca acest comision de 2,5% să meargă în pensiile românilor, să fie un avantaj în pensiile romanilor, pentru că el nu va merge la bugerul de stat sau nu va avea altă destinaţie decât pensia efectivă a fiecărei persoane".


Etichete ministrul FinanţelorIonuţ Mişapensiipilonul doi

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live