Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: MUZICĂ SI RADIO (Continuare) Duminică, 23 Februarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Catrinel Oprişiu

7 Iulie 2014
Vizualizari: 2808
Comentează add

Campionatele Naţionale de înot 2014 s-au încheiat duminică la piscina din complexul Naţional Lia Manoliu.

Ionela Cozma, 8 medalii de aur la Campionatele de Înot

catrinel-oprisiu

Piscina din complexul naţional Lia Manoliu. Foto: Catrinel Oprişiu. 

Campionatele Nationale de înot 2014 s-au incheiat duminica la piscina din complexul National Lia Manoliu.

Performera competitiei este dinamovista Ionela Cozma care a adunat 8 medalii de aur la aceasta editie a nationalelor.

Ultimele trei le-a castigat astazi la 50 m liber cu 26 secunde 12sutimi, la 400 m liber cu 4min30sec14sutimi si cu echipa clubului Dinamo la stafeta 4 x 100 m mixt, proba castigata cu 4.27.59.

De altfel, Ionela Cozma a fost premiata si pentru cel mai bun rezultat conform tabelei internationale de punctaj. Acesta a fost timpul de la 100 m liber 56.61 punctat cu 778 puncte.

La seniori cele mai multe puncte - 805, le-a primit Alexandru Coci pentru timpul de la 100 m future: 53.55. Coci a adunat 7 titluri nationale in aceasta saptamina.

Duminică, Alexandru Coci s-a impus la 400 m mixt cu 4.30.80 si a castigat cu echipa clubului Municipal Brasov stafeta de 4x100 m mixt.

La 400 m mixt, braileanca Ene Alina a urcat pe cea mai inalta treapta a podiumului dupa ce a terminat cursa cu timpul de 5 min 2 sec. 1 sutime, iar la 400 m liber cel mai bun a fost Alin Artimon de la Municipal Turnu Severin cu timpul de 4.04.81.

Norbert Trandafir a confirmat statutul de favorit al probei de 50 m liber, si a incheiat primul cu 22.52, depasindu-i pe Marius Radu si Alin Coste.

De remarcat ar fi si performanta juniorului de 14 ani, Daniel Martin de la SC Bacau, care astazi a batut recordul national la categoria sa de varsta in proba de 400 mixt cu timpul de 04:43:71, vechiul record datind din 2005.

Naţionalele, test pentru europene

Aceste nationale au fost un ultim test oficial pentru inotatorii romani inaintea campionatelor europene. Primii care intra in lupta vor fi juniorii care luni pleaca spre Olanda.

Competitia continentala va incepe miercuri 9 iulie, iar Romania va fi reprezentata de 8 juniori: Beatrice Bocan, Robert Glinta, Bogdan Scarlat, Alexandru Badeata, Alexandru Farcutiu, Gabriel Sonoc, Paul Petrescu si Andrei Roman.

Din delegatia condusa de Viorel Bitang (secretarul general al forului) mai fac parte antrenorii: Gherghel Adrian, Ciobanu Viorel si Bajan Anca.

Printre invitatii presedintelui FRNPM, Camelia Potec, in tribunele piscinei, duminica, au fost prezenti Ilie Balaci, Laura Badea campioana olimpica la Atlanta 1996, Alina Dumitru - medaliată cu aur la Jocurile Olimpice de la Beijing 2008 si Dejan Stanojevic – antrenorul echipei nationale de polo pe apa a Romaniei, cei care au inmanat si premiile castigatorilor.  


Etichete înotpiscinătitlurimedaliicampioni

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live