Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: RADIOJURNAL Vineri, 04 Decembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

23 Octombrie 2020
Vizualizari: 212
Comentează add

Ionel Dancă: Asimptomaticii și cei cu forme ușoare, la medicii de familie

radiojurnal

    Foto: Arhivă RRA.

Medicii de familie vor monitoriza și asista pacienții infectați cu noul coronavirus, care sunt asimptomatici sau care au o formă ușoară a bolii.
 
Această prevedere este inclusă în Ordonanța de Urgență adoptată de guvern, pentru a reduce presiunea pe sistemul sanitar aflat în prima linie a luptei împotriva COVID-19, a anunțat șeful cancelariei premierului, Ionel Dancă.
 
El mai spunea că implicarea medicilor de familie este esențială în această perioadă dificilă.
 
Ionel Dancă: Medicii de familie vor avea posibilitatea, potrivit acestei ordonanțe de urgență, să deconteze aceste prestații medicale, în sumă de 105 lei, pe caz, din bugetul Casei Naționale de Asigurări de Sănătate. Totodată, medicii de familie vor putea elibera certificatele necesare pacienților pentru concediile medicale aferente acestei perioade, când aceștia se află în carantină sau în izolare.
 
Realizator: Mediciii de familie anunțau, săptămâna trecută, că ar putea renunța la contractul cu CNAS, dacă vor fi obligați să meargă la domiciliul persoanelor depistate pozitiv cu noul coronavirus.
 
Vicepreședintele Patronatului Medicilor de Familie, Raluca Zoițanu, spunea că pentru cele 14 zile de monitorizare a pacienților cu COVID-19, ministrul sănătății le-a promis 100 de lei de pacient, însă medicii de familie au cerut 200 de lei, pentru zilele libere, tariful solicitat de ei fiind dublu.
 
(PH)

Etichete medici de familieIonel Dancăcovid-19asimptomaticiforme usoare(PH)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live