Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Matinal (Continuare) Vineri, 22 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Victor Pogor

15 Ianuarie 2016
Vizualizari: 890
Comentează add

Preşedintele Nicolae Timofti l-a desemnat pe Ion Păduraru secretar al Administraţiei Prezidenţiale, pentru funcţia de prim-ministru.

Ion Păduraru, noul premier desemnat al Republicii Moldova

victor-pogor

Ion Păduraru: Foto: captură youtube.com.

Preşedintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, l-a desemnat, în această seară, pe Ion Păduraru, secretar al Administraţiei Prezidenţiale, pentru funcţia de prim-ministru.

Mai mulţi deputaţi liberali-democraţi au declarat pe parcursul zilei, că nu mai susţin noua majoritate parlamentară şi în special pe candidatul la funcţia de premier propus de aceasta, Vlad Plahotniuc.

Preşedintele Nicolae Timofti a făcut referire la declaraţiile publice ale deputaţilor şi a solicitat reconfirmarea semnăturilor în susţinerea unui candidat la funcţia de prim-ministru.

Pe de altă parte, Vlad Plahotniuc i-a expediat astăzi o scrisoare preşedintelui de la Chişinău în care menţiona că toate acuzaţiile şi suspiciunile legate de numele său nu au nici o probă juridică şi s-a angajat să semneze o declaraţie de integritate dacă va fi propus în calitate de premier.

Nicolae Timofti nu a răspuns acestei solicitări, iar ulterior Partidul Democrat, formaţiunea care îl sprijină pe Vlad Plahotniuc, a difuzat un comunicat de presă în care sugerează că acesta rămâne candidatul la funcţia de premier şi îi solicită şefului statului să semneze decretul.

Democraţii susţin că în caz contrar este iminent riscul unor alegeri anticipate de care va fi vinovat Nicolae Timofti, iar prelungirea crizei politice poate să ducă la violenţe.

Ieri, la Chişinău au continuat şi acţiuni de protest împotriva desemnării lui Vlad Plahotniuc la funcţia de premier. 


Etichete Republica Moldovasecretarul al Administraţiei PrezidenţialeIon Pădurarunoul premier desemnatpreşedintele Nicolae TimoftiVlad PlahotniucChişinăuguvernare

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live