Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: La minut Miercuri, 11 Decembrie

Cele mai citite

Articole recente

Arhiva Emisiuni

Autor

Alexandru Rusu

7 Septembrie 2009
Vizualizari: 2661
Comentează add

În cadrul emisiunii “Maraton de duminică", jurnalistul Ion Cristoiu a declarat că stabilitatea financiară şi cei 40 de ani de experienţă i-ar permite să fie independent (audio).

Ion Cristoiu: "Sunt un ziarist independent”

alexandru-rusu

Ion Cristoiu. Foto: Mediafax

Ziaristul a recunoscut că într-o emisiune la care participă este atât de liber cât îi permite orientarea politică a  postului la care este invitat, neputând să excludă o anumită presiune a trustului.

“Libertatea ţine de tine. Când te duci la o televiziune şi toată lumea este împotriva unui om politic ai o reticienţă să-l lauzi. De aceea la postul naţional de radio şi la cel de televiziune mă simt cel mai liber.”

Această autonomie în faţa forţei celor care conduc instituţiile de presă se datorează experienţei dobandite în cei 40 de ani de activitate, dar şi unei anumite stabilităţi financiare care i-ar permite să trăiască modest chiar daca s-ar lăsa de gazetărie.

Toate acestea l-au făcut pe jurnalist să afirme în cadrul emisiunii: “Eu îmi pot permite să fiu independent!”

În viziunea jurnalistului, presa este o afacere, iar mogulii  investesc în aceasta nu numai pentru a obţine profit şi pentru a face o presa rentabilă , ci se folosesc de această instituţie ca de o unealtă în vederea obţinerii de profit din alte activităţi.

Jurnalistul a folosit cuvinte precum şantaj şi coerciţie. În actuala criză economică, Ion Cristoiu nu vede decât un pretext de îngenunchiere a jurnaliştilor.

Reîntors dupa o lungă absenţă, Ion Cristoiu a promis că va reveni pe micile ecrane, îşi va pastra colaborările şi va publica în curând o carte de proza umoristică.

Ascultati aici un fragment din interviul cu Ion Cristoiu.


Etichete Ion Cristoiu,jurnalist,mogul,presa,trust

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live