Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: CA PE ROATE Duminică, 22 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radio România Actualităţi

1 Aprilie 2021
Vizualizari: 310
Comentează add

Pandemia nu poate fi oprită prin proteste, ci prin respectarea normelor de protecție și prin vaccinare - este mesajul lansat din nou, joi, de autorități.

Iohannis: Virusul nu dispare prin violență și manifestări extremiste

radio-romania-actualitati

Klaus Iohannis. Foto: Presidency.ro.

Pandemia nu poate fi oprită prin proteste, ci prin respectarea normelor de protecție și prin vaccinare - este mesajul lansat din nou, joi, de autorități.

Președintele Klaus Iohannis îi îndeamnă pe români să se vaccineze, mai ales că în următoarea perioadă campania națională va putea fi accelerată datorită cantităților în creștere a dozelor de vaccin care urmează să ajungă în țară.

Klaus Iohannis: Virusul, care ne-a afectat dramatic existența în ultimul an, nu dispare prin violență și manifestări extremiste, ci prin imunizarea cât mai multor oameni cu vaccinuri eficiente. În perioada imediat următoare vom primi un număr semnificativ de doze și astfel campania de vaccinare poate fi accelerată. Mulți dintre noi au pierdut pe cineva drag, alții au suferit profund în urma infectării cu acest virus, costurile sociale și economice au fost și continuă să fie uriașe. Putem însă să punem capăt acestei pandemii și îi îndemn pe români să aibă încredere în beneficiile imunizării și să meargă în număr cât mai mare la centrele de vaccinare.

Realizator: Prima tranșă de vaccinuri anti-COVID-19 din această lună ajunge vineri în România.

Este vorba de un lot de 432.000 de doze de la AstraZeneca.

În total, în aprilie sunt așteptate peste 3.300.000 de vaccinuri, între care și primele tranșe din serul Johnson&Johnson, cel de-al patrulea aprobat pentru utilizare în Uniunea Europeană, un vaccin pentru care nu este necesară doză de rapel.

În a doua parte a lunii este programată livrarea a două loturi, cumulând 160.000 de doze de la Johnson&Johnson.

(RS)


Etichete klaus iohannisvaccinareprotestepandemie(RS)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live